Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Tunis

- Välj område -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 3 897:- Från 3 897:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter

Bardo-muséet (Tunis)
Lura inte dig själv på ett besök på detta museum. Om du gärna vill se ett museum på din semester, bör det vara detta Afrikas andrastörsta. Muséet innehåller några av de vackraste romerska mosaikerna i världen. Dessutom finns det 4000 års tunisisk historia i detta gamla välbevarade kungaslott.
Handelskvarteret Medinan (Tunis)
Far vilse i de trånga gränderna, insnus atmosfären, köp särpräglade souvenirer, en äkta matta eller två, slappna av med ett glas mynt-te i ett snuskigt café, upplev folklivet. När det blir för mycket, kan du alltid få ett barn till att visa dig tillbaka till det, som vi normalt kallar ordnade förhållanden.
Kartago ruinerna (Tunis)
Senatorn i republiken Rom, Cato den äldre, sa alltid: "I övrigt menar jag, att Kartago bör förstöras." Och så blev det. De imponerande ruinerna, till exempel en teater för 5 000 åskådare är av romerna byggt ovan på den gamla staden. Tycker man om historia och vår civilisations rötter så är detta något du verkligen bör se. Snuva inte dig själv på denna kulturpärla.
Olivträds-moskéen (Tunis)
Olivträds-moskéen är stadens huvudmoské. Stå i moskéens förgård, se de vackra båggångerna och upplev den muslimska tron. Moskéen är inte bara ett ställe för bön, den används också lika mycket som ett socialt samlingsställe, där kvinnor byter recept, barn leker och trötta män sover en liten stund.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Bizerte
• Gabès
• Kairouan
• Monastir
• Sousse
• Tunis
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.