Golden Gate-bron i skymningen, upplyst och svävande över en tät dimma.

Billiga flygbiljetter till San Francisco

Bra!
Du har nu prisgaranti
på denna sökning!
Avresa från
Destination
Avresa
 
Hemresa
 
Avresa från
Destination
Avresa
 
 
 
 
 
Resenärer
1 vuxen
Vuxna
-
Barn
-
Barnets ålder 1
-
Barnets ålder 2
-
Barnets ålder 3
-
Barnets ålder 4
-
Barnets ålder 5
-
Barnets ålder 6
-
Barnets ålder 7
-
Barnets ålder 8
-
Barnets ålder 9
-
Sök
Resetyp:Retur
  • Retur
  • Enkel resa
  • Flera resmål
Biljettyp:Ekonomi
  • Ekonomi
  • Ekonomi plus
  • Business Class
  • Första klass

Billiga flygresor till San Francisco

Ovanstående priser har hittats av våra användare under de senaste 30 dagarna och kan ha ändrats.
7. nov 18. nov
GOT
SFO
SFO
GOT
SAS 1 stopp
SAS 1 stopp
Från kr. 4 052:- Välj

Flyg till liberala San Francisco

San Francisco USA: San Francisco talar för sig själv och kan inte placeras i boxen. Stadens mångfald är gigantisk och dess upplevelser är många. Man får verkligen valuta för sina pengar, när man köper en biljett till denna stad, som är känd för dess öppenhet och tolerans.

På en halvö på den amerikanska västkusten, ligger San Francisco vackert belägen ut mot bukten. Broarna “Golden Gate Bridge” och “Bay Bridge”, vars riktiga namn är San Francisco – Oakland Bay Bridge, är stadens vackra livlina till resten av området, känt som Bay Area.

Själva staden har omkring 850.000 invånare, men det uppskattas att med hela Bay Area, så toppar siffrorna över sju miljoner människor. San Francisco är bara en av de städer, som tillsammans utgör hela San Francisco Bay Area.

De angränsande områdena Oakland, Berkeley, Marin County och halvön söder om staden räknas också med i detta underbara område på Amerikas västkust. San Francisco är en av Kaliforniens och USA:s mest berömda städer, och massor av turister flyger hit året runt för att uppleva den speciella stämningen

San Francisco är välkänt för sin mycket liberala hållning, för dess kuperade terräng, den oemotståndliga viktorianska arkitekturen och dimman ”the fog”, som kommer smygande in från havet.

San Francisco International Airport, som ligger cirka 15 kilometer söder om staden är en av de största i världen. En flygbiljett till San Francisco ger en bra utgångspunkt för att upptäcka västra USA.

Det finns också andra flygplatser i området, exempelvis: Oakland International och San Jose International. SF International och Oakland är begge förbundna med San Francisco downtown. Transport in till staden går smidigt med tunnelbanesystemet, Bay Area Rapid Transit. För endast 8 dollar och på 15 minuter är du framme!

Jordbävningen i San Francisco

År 1906 drabbades staden av en kraftig jordbävning, där stora delar av San Francisco förstördes – både på grund av jordbävningen och på grund av en gasexplosioner, som antände många områden.

Skakningarna från skalvet, vilka uppmätte 7,8 på Richterskalan, kunde kännas av uppe i Oregon i norr, Los Angeles i söder och Nevada i väster. Själva epicentrum var tre kilometer utanför kusten i Kalifornien. Jordbävningen rörde sig sedan längs San Andreasförkastningen, som löper parallellt med Stillahavskusten.

Förkastningen kan tydligt ses, och hör till en av de stora turistattraktioner i San Francisco, som för många geologi-intresserade, är ett måste.

Gamla, goda San Francisco

Det är dock inte bara turister med intresse för natur, geologi och historia, som bokar flygresor till den vackra staden vid havet. Det finns många andra goda skäl att besöka San Francisco. Säger man San Francisco, tänker många helt säkert på den berömda Golden Gate.

Den karakteristiska bron är en av de stora sevärdheterna i San Francisco, och en av de mest berömda broarna i världen. Bron har funnits med på listan för världens sju underverk i den moderna världen, och är det första man ser, om man kommer körande in till stan från norr.

De vackra, gamla spårvagnarna är naturligtvis också en del av vad man ofta förknippar med San Francisco. De kör upp och ner på kullarna i staden – mellan Market Street och den pittoreska Fishermans Wharf. Ta gärna en åktur. Det är en upplevelse i sig.

Pier 39 och Fishermans Wharf är också ett kapitel i sig själv för turister på jakt efter mat, butiker, underhållning och doften av havet. Från toppen av Telegraph Hill, kan man från Coit Tower få en fantastisk utsikt över hela staden. Tornet byggdes 1933 som en hyllning till stadens brandmän.

En annan framstående byggnad i närheten är Transamerica Pyramid, som är en av de typiska och igenkännbara byggnaderna i San Francisco.

Fler must-sees i San Francisco

Chinatown bör man förstås inte gå miste om att se, även om distriktet karaktäriseras av att vara välfyllt med turister. Här finns affärer och marknader, där du kan få allt – även kinesiska lycko- cookies.

Haight-Ashbury området är, precis som Woodstock, ett av kärnområdena i det färgglada 1960-talets liberala kärlek och flower-power musik. Det är också här, som du hittar Psychedelic History Museum och lär känna hippie- och bohemkulturen.

Naturligtvis kan du inte resa till San Francisco utan att ta färjan från Pier 33, över till ön Alcatraz. Här får du chansen att återuppleva historien om ”the Rock” och besöka den fängelsecell som den beryktade kriminella Al Capone satt fängslad i.

Mest populära flygplatserna i USA

Populära resmål i Nordamerika