Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Valetta

- Välj område -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 2 843:- - -
Priserna är givna per person

Sevärdheter

Konstmuseet (Valetta)
Konstmuseet ligger i ett palats från 1700-talet och innehåller målningar, skulpturer och möbler från Johanniterordens tid. Här kan man beundra verk av Domenico di Michelino, Carpaccio, Perugino, Tintoretto, Rivera med flera. Det finns också en avdelning reserverad för maltesiska konstnärer.
Nationalmuseet (Valetta)
Nationalmuseet i Auberge de Province (före detta Johanniterordens kvarter) har betydelsefulla samlingar av maltesisk arkeologi, historia och konst. Här finns det förhistoriskt lergods, stenverktyg från stenålderstempel och gravfynd från den puniska och den romerska tiden.
St. Johns Co-Cathedral (Valetta)
Denna katedral, tillägnad Johannes Döparen, var tidigare riddarordens kyrka. Den tillhör en av de mera betydelsefulla sevärdheterna på ön, historiskt och konstnärligt. Den uppfördes från 1573 till 1577 efter Gerolamo Cassars ritningar (1520 - 1586). Han var ordens byggmästare. I oratoriet hänger Carvaggios mästerverk "Johannes Döparens Halshuggning".

Område och stadsguider

Område: 
• Gozo
Ort: 
• Mdina
• Sliema
• Valetta
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.