Resguide till Volkaregionen

Fakta

Top
Lokalt namn
Ïîâîëæå

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Om man frågar lokal befolkningen i städrerna längs Volga-floden, är perioden mellan maj och september den mest behagliga.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige, är den mellan 14.00 och 16.00 i Volgaregionen.

Kultur och underhållning

Kulturarrangemang är inte det största dragplåstret i städerna längs Volga. Ändå råder städerna över ett otal intressanta sevärdheter i form av kyrkor, museer, fästningar och marknader.

Övernattning / Hotell

Top
Det är inte alla hotell längs Volga-floden, som hyr ut rum till utlänningar, men det är dock en handfull i varje stad. Man skall emellertid inte räkna med den helt stora lyxen på de fallfärdiga hotellen. Beställ hotell i Volkaregionen här

Lokal transport

Top

Taxi

Det kör taxin i de största städerna längs Volga-floden. Man bör förhandla sig till ett pris med chauffören före turen börjar.

Övrig transport

Det bästa sättet att resa mellan Volgas regioner på är via Volga floden. I sommarperioden seglar det dagligen ångfartyg mellan de större städerna, men det är svårt att beställa plats på båtarna, före man reser hemifrån.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.