Terrass med havsutsikt, dekorerad med krukor och växter under en klarblå himmel.

All Inclusive-resor till Santorini

Bedöm resmål (33 omdömen)
4.6

Santorini – vulkanön du aldrig glömmer

Santorini är en av Greklands mest populära öar, och tveklöst en av de allra vackraste. Hit finns all inclusive-resor för varje smak, och denna fantastiska vulkanö bjuder verkligen på oförglömliga upplevelser.

Naturens sevärdheter
Vulkanen – En av öns huvudattraktioner är den mindre ön Nea Kameni, där den berömda vulkanen med samma namn ligger. Den har inte haft något utbrott sedan 1950, och de enda tecknen på aktivitet är de många små varma källorna och ånga som kommer ut ur sprickorna på ön. Flera båtar och färjor går regelbundet till ön, där kombinerade turer också gör det möjligt att bada i en varm källa. Kom ihåg att ta på dig ordentliga skor, då ön bara består av klippor och sten.

Grekiskt vin – Då Santorini är en klipp-ö, är de grå och rödaktiga bergssidorna framträdande färger i landskapet, vilket bara gör de små vita husen ännu vackrare. På den östra delen av ön finns mer frodig jord, och speciellt vinodlingarna på denna sida får mycket näring av den fruktbara jorden. Man ser kanske inte Santorini som en stor vinproducent vid första anblick, men flera av Santorinis viner tillhör några av de mest åtråvärda i Grekland, och det kan varmt rekommenderas att besöka någon av vingårdarna för provsmakning.

Red Beach – Denna strand är troligen öns mest kända, och med sin karaktäristiska röda färg är det en vacker syn som tar emot besökarna. Det är möjligt att hyra solstol och slappa på stranden ett par timmar, och utsikten över området uppe från klipporna är tämligen svårslagen. Glöm inte att ta med cyklopet och simfötterna. Under ytan gömmer sig klippformationer i vackra färger, och det är inte ovanligt att stöta på en och annan färgglad fisk.

Akrotiri – Akrotiri är den största arkeologiska utgrävningen på Santorini och ligger inte långt från Red Beach. Utgrävningen och det tillhörande museet berättar om hur ön tidigare har varit ett av Medelhavets mest välmående samhällen. Ett stort vulkanutbrott tvingade dock öns befolkning att lämna området. Det tjocka lager aska som blev resultatet efter utbrottet, fungerade i praktiken som en skyddande tidskapsel, och idag finns mycket imponerande och välbevarade byggnader som är över 4 000 år gamla.

De vackra vita grekiska byarna
Fíra
– Fíra är Santorinis huvudstad, där de flesta båtar, färjor och stora kryssningsfartyg lägger till. Därför är det här också en större trafik med både lokala och turister än på annat håll, och orten känns ibland som en liten stad, trots sina blott 1 600 invånare.

Även om staden har ett konstant flöde av turister, är Fíra en mycket vacker och välbevarad stad, och full av de klassiska, vitmålade husen med sina blå fönster, och här finns gott om bra tavernor, kaféer, museer och andra sevärdheter. Speciellt det arkeologiska museet i staden kan varmt rekommenderas, då det innehåller en uppsjö objekt och information från och kring Akrotiri.

Det finns också goda möjligheter till shopping i de små mysiga gränderna. Speciellt de många små butiker som säljer lokala handarbeten och matvaror från ön är värda att ta en närmare titt på.

Oía – Santorinis andra största ort är bland annat känd för sina vackra, vita hus och sin speciella arkitektur, men är kanske mest omtalad som skådeplats för fantastiska solnedgångar. Många konstnärer har slagit sig ner i staden, och de många små gallerierna säljer allt från fotografier och teckningar, till stora målningar och skulpturer i alla former och färger. Slå dig ner på ett av stadens små kaféer och njut en kall ouzo, en kopp kaffe eller en drink, och njut den oförglömliga solnedgången. Många grekiska bröllopspar väljer Oía för sin bröllopsfotografering, och med lite tur kan du kanske bevittna en sådan under din vistelse – en verkligt unik inblick i den grekiska kulturen.

All inclusive på Santorini
Santorini har det mesta och är ett mångsidigt resmål för besökare i alla åldrar. Ön tillhör tveklöst en av Greklands absolut vackraste, vilket gör den perfekt till en semester där man inte skall tänka på så mycket annat än att njuta de fantastiska omgivningarna, sevärdheter och den grekiska atmosfären. Hotellen på Santorini finns i alla budgetklasser och de flesta kan hjälpa till med att arrangera turer till öns många sevärdheter, samtidigt som de också oftast har både halv- och helpension.

Charterresor och billiga resor till Grekland

Avreseflygplatser till Santorini