Terrass med havsutsikt och växter i krukor. Blått vatten och himmel, semesterkänsla.

Sista minuten till Santorini

Billiga sista minuten resor till Santorini

Från Stockholm

Från Göteborg

Från Köpenhamn

Ovanstående priser är de billigaste från första möjliga avresedag och 4 veckor framåt.

Billiga resor till Santorini

  • Urvalda erbjudanden

  • Stockholm

  • Köpenhamn

  • Göteborg

Dilino
Dilino Dubbelrum
Santorini 29. jun från Köpenhamn 7 nätter
5 423:- Välj
Phevos Villas
Phevos Villas Studio
Kamari 24. jun från Köpenhamn 7 nätter
6 503:- Välj
Andreas Studios
Andreas Studios Dubbelrum
Perivolos 22. jun från Köpenhamn 7 nätter
6 900:- Välj
Porto Castello
Porto Castello Rum
Fira 1. jul från Köpenhamn 7 nätter
6 910:- Välj
Caldera View Bungalows Resort
Caldera View Bungalows Resort Dubbelrum (poolutsikt)
Megalochori 24. jun från Köpenhamn 7 nätter
7 790:- Välj

Vanliga frågor om resor till Santorini

Vilka resebyråer har sista minuten-resor till Santorini?

Sista minuten-resor till Santorini erbjuds av Apollo, Escapeaway, SOLFAKTOR, TripX och Ving.

Vad kostar sista minuten-resor till Santorini?

Priserna för sista minuten-resor till Santorini varierar ständigt. Senast vi kontrollerade priserna var priset kr. 6 007:-. Hitta aktuella priser här

Från vilka flygplatser kan jag hitta sista minuten-resor till Santorini?

Du kan resa till Santorini från följande flygplatser: Göteborg, Köpenhamn, Luleå (Kallax), Stockholm och Umeå

Är sista minuten-resor till Santorini populära?

Ja, sista minuten-resor till Santorini är populära. Våra användare ger destinationen Santorini 4,6 / 5 stjärnor.

Bedöm resmål (277 omdömen)
4.6

Upptäck romantiska Santorini

En billig sista minuten resa till Santorini är något för dig som uppskattar äventyrliga stränder, historiska ruiner, vacker natur, och inte minst en stunds avkoppling på tu man hand med någon du tycker mycket om.

Enastående, romantiska Santorini

Santorini är en enastående och mycket speciell ö i den grekiska ögruppen Kykladerna. Santorini uppstod för 3 600 år sedan genom ett vulkanutbrott, som i praktiken sprängde bort en stor del av ön, och i dag är kratern, med sin halvmåneformade lagun, en upplevelse utan motstycke. Santorini räknas av många som den mest romantiska ön i hela den grekiska ö-världen, och det är naturligtvis inte utan anledning. Varför inte överraska din partner med en sista minuten till Santorini?

Firas charmiga gågator och Athinios livliga hamn

Fira är namnet på Santorinis huvudstad. Staden ligger precis vid kanten av kratern, med en enastående utsikt över havet, och de vita husen med sina blå kupoler är välkända från vykort världen över. I Fira finns ett brett urval av fantastiska restauranger, barer och kaféer, och här finns även gott om fina, små butiker med ett varierat utbud.

Fira är en otrolig vacker stad att besöka, och man får inte missa att sätta sig ner på något av de mysiga kaféerna längs huvudgatan, njuta av en kopp kaffe eller kanske en kall öl, slappna av och bara känna på atmosfären.

Santorinis största hamnstad är Athinios, där både yachter, färjor och kryssningsbåtar lägger till dagligen. Här är ett vimmel av folkliv med alla resenärer som kliver av båtar, eller som kommer för att möta nära och kära. Vandra gärna runt och upplev folklivet, och varför inte stanna vid någon restaurang och smaka på några av havets läckerheter, och kanske dela en flaska vin?

Äventyrsstränder på Santorini

Är du galen i stränder och bara älskar att vara vid havet, så är Santorini kanske något för dig. Du finner några av Medelhavets mest intressanta stränder på Santorini, med het vulkansand och kristallklart vatten. Santorinis stränder är som all annan natur på ön, påverkade av det stora vulkanutbrottet. Du finner exempelvis stränder med svart sand, bland annat vid Perivolos och Perissa. Vid Red Beach finner du, föga förvånande, röd sand, där vattnet också är varmare än vid andra stränder. Vid Monolithos-stranden har sanden en vacker, grå färg, och här finns även en mängd vattensporter och andra strandaktiviteter.

Storslagna solnedgångar, roliga aktiviteter och fantastisk kultur

Om du gillar vackra solnedgångar, så blir du garanterat tillfredsställd på Santorini. Se den helt unika solnedgången från staden Oia, eller kanske på öarna Thirasia och Nea Kameni, där du kan beskåda solen som sänker sig ned bakom Santorinis halvmåneformade landskap. Både i Oia och på öarna är det en upplevelse som man aldrig glömmer.

Om du trivs bättre på vattnet, så kan det varmt rekommenderas att göra en utflykt på någon av de många båtar som finns runt ön. Det ger en helt annan bild av ön att se den från vattnet, och en solnedgång i havet när man själv är på havet, är även det en tämligen svårslagen upplevelse. Många av Santorinis stränder bjuder också på ett rikt utbud av aktiviteter, så strandlivet blir sällan tråkigt, oavsett var på ön du befinner dig.

Santorini har även flera intressanta museer, med historiska utställningar som berättar om öns speciella historia. I Fira hittar du till exempel ett litet lokalt museum, Megaron Gyzi Museum, som bjuder på ”före och efter”-bilder från det jordskalv som inträffade 1956.

På Santorini finner du också flera områden med spännande och intressanta ruiner efter urgamla bosättningar. Ruinerna vid Thera är absolut värda ett besök!

Var Santorini hem till Atlantis?
Santorini blev som sagt utsatt för ett gigantiskt vulkanutbrott för över 3 600 år sedan, som sprängde bort en mycket stor del av ön – och det är också därför som Santorini har den besynnerliga form den har i dag. Den gamla legenden om vulkanutbrottet går ut på att det mytomspunna riket Atlantis låg på Santorini, och att det helt enkelt försvann tillsammans med det område av ön som sprängdes bort då vulkanen exploderade. Det är en otroligt fascinerande historia, och många vill gärna tro på den i dag, även om konkreta bevis ännu saknas.

Sök sista minuten resor med avresa från Danmark och Norge:
Afbudsrejser til Santorini | Restplasser til Santorini

Resebolag med sista minuten resor till Santorini

  • Billiga sista minuten-resort med Apollo
  • Billiga sista minuten-resort med Escapeaway
  • Billiga sista minuten-resort med SOLFAKTOR
  • Billiga sista minuten-resort med TripX
  • Billiga sista minuten-resort med Ving

Sista-minuten resor till Kykladerna

Avreseflygplatser till Santorini