Charterresor  till Santorini

Charterresor till Santorini

Åk på charter till Santorini - för en helt oförglömlig resa!

Bedöm resmål
4,6
(64 omdömen)
En resa till Santorini passar såväl par som kompisgäng och familjer med barn. Santorini är enligt många Greklands mest bildsköna ö, känd för sina fantastiska vyer och inte minst de förtrollande solnedgångarna vid Oia. Greklands övärld har många spektakulära lockelser, och trots detta förblir Santorina en av öarna i en klass för sig. Få ställen i världen är lika oförgömliga som ljuva Santorini.

Santorini- en hänförande vulkanö

Santorinis dramatiska form är resultatet av ett gigantiskt vulkanutbrott för flera tusen år sedan. Då bildades calderan – en djup lagun omgiven av bergväggar som stupar rakt ner i vattnet. Öns inre västra kust är bergig och stupar brant ner i havet, den yttre östra kusten är flack och kantad av stränder med svart lavasand.

Missa inte ett beöka staden Akrotiri, som en gång var täckt av ett tjockt lager aska och pimpsten. Det gjorde att staden lämnades relativt välbevarad. Idag har bostadsområdet grävts fram och man kan se antika hus, vissa så höga som tre våningar, ännu intakta.

Allra vackraste vyerna i Santorina är från öns huvudort, Fira. Gamla staden här är magnifik där den slingrar sig utmed den djärvt sluttande kraterväggen som utgör huvudöns berömda klippkust. Här finner du charmiga gränder utmed kraterväggen som kantas av hotell, krogar, butiker, boningshus, de allra flesta kritvita och med blå dörrar enligt klassisk, grekisk modell. Trots de uråldriga dragen är det mesta dock tämligen nybyggt då en svår jordbävning förstörde stora delar av staden 1956.

Santorinis många stränder

I Kamari och på hela Santorinis östkust finns kilometerlånga svarta lavastränder med klappersten. På norra delen av Kamaris strand består havsbotten av lämningar från vulkanutbrott, som formats av vågorna. Stränderna är inte långgrunda. På den södra delen av Santorini finns många små fina stränder med sandbotten.

Åk till Santorini och upptäck denna underbara skönhet!

Charterbolag med charterresor till Santorini

Billiga charterresor med Apollo
Billiga charterresor med Escapeaway
Billiga charterresor med TripX
Billiga charterresor med Ving
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.