Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Andalusien

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 1 925:- Från 2 155:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter

Bergskedjan Sierra Nevada (Andalusien)
Bergskedjan i Granada är snötäckt under en stor del av året, och man kan åka skidor från november till slutet av maj. Resten av året är Sierra Nevada ett naturreservat, och det finns oändliga möjligheter för vandringar. Mount Mulhacen är 3000 meter högt, och står man på toppen, får man en känsla av att befinna sig på månen.
Floden Guadalquivir (Andalusien)
Floden Guadalquivir flyter långsamt västerut mot Sevilla genom Andalusien. Många städer har dykt upp vid floden, och många av dem är värda ett besök. Man kan också se den gamla bron Puente de la Donadas, som det sägs har tagit 50 år att bygga. Enligt historien blev broen enbart klar för att landsorternas invånare sålde sina smycken för att kunna tillhandahålla det nödvändiga kapitalet.
Palatset i Granada (Andalusien)
Granada domineras av Alhambra, ett av de mest spännande och romantiska av alla europeiska monument. Stället var sultanens palats i det spanska moriska riket. Byggnadens utseende och arkitektur avslöjar mycket av den moriska kulturen och anden.
Staden Malaga (Malaga)
Malaga stad är den största kuststaden i Andalusien, och är härligt orört av massturismen. Man kan besöka stadens slott som byggdes av morerna. Den berömdaste invånaren i Malaga någonsin är Pablo Picasso, och åtskilliga gallerier visar hans värk.
Barrio Santa Cruz området (Seville)
Detta område i Sevilla är en förbryllande plats. Här slingrar sig kullerstensbelagda gator med caféerna och barerna vid deras sida. Området är en del av den gamla judiska stadsdelen, och det finns många sevärhdeter här, till exempel den gotiska katedralen.
Minareten (Seville)
Minareten på Sevillas imponerande katedral användes av morerna för bönerop, och som observeringsplats. Minareten var så betydelsefull för morerna att de ville förstöra den, innan de kristna tog över staden. Det förhindrades dock av kung Alfonso X, som hotade med att hugga huvudet av dem, om de bara avlägsnade så mycket som en enda sten
Museo del Bellas Artes (Seville)
Detta museum är ett av Spaniens vackraste. Det ligger på en liten plats en bit avsides från Sevillas centrum och gatuljud. Byggnaden härstammar från 1612, och upphovsmannen var arkitekten Juan de Oviedo. Blommor och gröna växter ger museet en dekorativ ram, och inomhus finner man en imponerande samling av spansk konst från medeltiden ända till nutid.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Barcelona
• Bilbo
• Lleida
• Madrid
• Malaga
• Seville
• Valencia
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.