Sevärdheter Bali

- Välj ort -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 8 172:- Från 9 271:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter

Besakih - templet över alla (Bali)
Besakih är Bahais modertempel, det heligaste av alla tempel. Det är inte konstigt att det ligger på höjder. Här finns tre huvudtempel tillägnade Shiva, Brahman och Wishnu - den hinduiska treenigheten.
Candi Dasa - en gammal fiskeby (Bali)
Denna gamla fiskeby på östra Bali har en härligt tillbakalutad atmosfär och det är nära till en mängd svärdigheter.
Goa Gajah - elefantgudens grotta (Bali)
Grottan är uppförd till hinduguden Ganesh ära. Det sägs att platsen ursprungligen blev uppförd som ett kloster på 1000-talet. På platsen finns också en slags swimmingpool som kanske använts för renande vid religiösa ceremonier.
Gunung Batur - besök en aktiv vulkan (Bali)
Gunung Batur är ett naturligt val om man vill besöka en av Balis vulkaner. Den är lätt att bestiga vilket görs tidigt på morgonen före soluppgång. Utsikten från toppen är fantastisk. Det är dock många turister och därmed många som vill sko sig på dig.
Kuta - Bahais turistcenter (Bali)
Kuta är en turiststad på både gott och ont. Här finner man den unga australiensaren med surfbräda tillsammans med bagpackers från hela världen, som slappnar av och njuter av stranden, vattnet och öl. Det är inte utan anledning eftersom Kuta är det billigaste stället att festa på. Staden är dock inte särskilt balinesiskt.
Lovina - delfiner och svart strand (Bali)
Lovina, som har blivit en favorit bland bagpackers, är känd för sina stränder av svart vulkanisk sand och goda möjligheter att se delfiner. Både mat och övernattning är billig, särskilt när det inte är turistsäsong.
Nusa Dua - vita stränder och med kokospalmer (Bali)
Lyxsemesterorten Nusa Dua bjuder på vita stränder täckta av kokospalmer. Norr om stranden finns goda möjligheter till paraseiling (fallskärm efter båt)
Sangeh - de heliga aporna (Bali)
Sangeh är en helig "monkey forest" som liksom namnet indikerar huserar apor. Och det finns många. Det är klokast att hålla sig på lite avstånd från dem eftersom de gott och väl kan bli aggressiva. I Sangeh finns dessutom två tempel och muskotnötträd i parti och minut.
Sanur - vita stränder och tempel (Bali)
På grund av de kringliggande reven är vattnet lugnt vid Sanur och är därför idealiskt för snorkling och simning. Inte långt från stranden hittar man en rad balinesiska tempel.
Tampaksiring (Bali)
I Tampaksiring finns en helig källa med helande vatten. Templet Pura Tirta (ca 1000 år gammalt) är uppförd vid denna källa.
Tanah Lot - vykortstempel (Bali)
Tanah Lot är Bahais kanske mest fotograferade tempel. Templet är uppfört på talet på en klippa omgiven av vatten. Tanah Lot gör sig bäst sent på eftermiddagen då templet står som en siluett mot
Tenganan -vävarnas by (Bali)
Tenganan, som inte ligger långt från strandorten Canadissa, har genom århundradena varit delvis isolerad från resten av världen. Här lever traditionella ritualer fortfarande kvar. Byn är dessutom känd för sin vävtekniken som ger textilier av mycket hög kvalitet. Tenganan är liksom Trunyan en av Balis byar där man måste uppföra sig diskret.
Ubud - den lugna kuststaden (Bali)
Gillar man konstverk från Bali är Ubud verkligen en plats man skall besöka. Staden är belägen mellan gröna risfält och vackra skogar med röda och orange orkidéer. Ubud är en av de få ställen i världen där det är en fördel att komma stressad till. Staden är helt enkelt lugnet och stillheten självt. Här kommer man snabbt att känna sig helt avslappnad.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Yogyakarta
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.