Ett leende par ligger avslappnat i sängen, mannen håller i en fjärrkontroll och båda ser mot TV:n.

Billig övernattning – så sparar du pengar på hotellet

Ole Stouby
Något av det viktigaste för att få en härlig semester, är att du väljer det rätta boendet – till det rätta priset. Nedan hittar du 10 goda råd för billig övernattning.

Ett hotellskylt med stora bokstäver hänger på en elegant byggnadsfasad. Du bör redan tidigt i din planering fundera över vad som är viktigt för dig. Är det viktigt att hotellet är billigt? Fäster du stor vikt vid ett centralt läge? Måste boendet ha swimmingpool, eller något annat? Med detta i bakhuvudet är det mycket enklare att påbörja din sökning.

Kom också ihåg att undersöka andra resenärers omdömen av hotellet. Detta kan göras både på själva bokningssidan för hotellet, eller exempelvis på Tripadvisor.se. Några hotell har avslöjats med att fuska med sina omdömen. Undersök dem därför noggrant.

Du kan läsa ännu mer om att hitta billig övernattning i min gratis e-bok “Så får du billigare resor”. E-boken kan både läsas på din skärm eller skrivas ut.
 

10 tips för att hitta ett bra och billigt boende

1. Res utanför högsäsongen
Utanför högsäsongen kan du ofta få riktigt bra rabatter på hotell. Har du is i magen, så vänta med att boka till precis innan avresa.

2. Beställ på ankomstdagen
Har du ännu mer is i magen, så bokar du boendet på ankomstdagen. Då sätts nämligen priserna på lediga rum oftast ned. Prova appen Hotell Tonight.

3. Spara tid och pengar med en sökmotor för resor
När du använder en resesökmotor för att hitta billig övernattning, kan du jämföra priser på många olika bokningssajter för hotell. Prova Travelmarkets hotellsökmotor här.

4. Kontrollera vad som ingår i priset
När du jämför priser, är det viktigt att kontrollera vad som egentligen ingår i priserna på billigt boende. Om du skall betala extra för frukost eller internet, kan ett billigt hotell plötsligt bli rejält mycket dyrare.

5. Bli uppgraderad
Fråga alltid om det är möjligt att bli gratis uppgraderad till ett bättre rum. Det kostar inte något att fråga, och det kan på sin höjd resultera i ett nej.

6. Bo billigare utanför centrum
Det kan ofta vara mycket billigare om du bor lite utanför centrum. Undersök hotellets läge på Google Maps och i förhållande till buss- och tågförbindelser.

7. Få mer för pengarna med extra tid på hotellet
Ankommer du tidigare än incheckningstiden, kan du ofta få tillgång till ditt rum ändå. Checka in tidigt, och få en lite längre semester.

8. Bo i privat lägenhet eller hus
På senare år har det på internet börjat dyka upp flera möjligheter till privat övernattning. Hyr exempelvis boende från privatpersoner på AirBNB.se, byt boende på Homeexchange.com eller hitta billig övernattning på Couchsurfing.com.

9. Bo på vandrarhem och spara pengar
Så kallade ”hostels”, eller vandrarhem på svenska, är inte längre bara stora sovsalar med festglada ungdomar. Många vandrarhem erbjuder fina dubbel- och familjerum i stillsamma omgivningar. Hämta boken om lyx-vandrarhem här.

10. Välj lägenhet framför hotell
Väljer du en lägenhet, kan du själv laga maten med lokala råvaror. Utöver detta finns också ofta mer plats.

Jag hoppas att du får glädje av ovanstående tips. Har du själv fler goda råd, så du mycket gärna skicka dem till mig på info@travelmarket.com.

Vill du också läsa om att spara pengar på sol- och badsemester, sista minuten, charterresor, hyrbil och flygbiljetter kan du hämta min e-bok “Så får du billigare resor”, genom att klicka här.

Foton:
Toppfoto © istockphoto / Photo_Concepts

 

Andra relaterade blogginlägg:Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.