chartersemester

Chartersemester – så hittar du den bästa och billigaste resan

Ole Stouby
Här får du goda råd om hur du enklast hittar den chartersemester som motsvarar dina krav, och hur du samtidigt kan spara mycket pengar.

För de flesta svenskar betyder årets ledigheter – och speciellt sommarsemestern – oändligt mycket. Vi sätter kryss i kalendern, räknar ned och önskar att just detta års semester ska blir oförglömlig.

Det kan dock många gånger vara svårt att få en överblick över resemarknaden och de många möjligheter och alternativ som du har att välja mellan.

Den kanske bäst kända resan är charterresan, som du beställer via ett charterföretag, och den har många fördelar. En chartersemester innebär lite extra trygghet. Det finns exempelvis guider på destinationen, det tillhandahålls transfer till och från flygplatsen, det kan köpas till utflykter, och det finns ofta hela koncept med aktiviteter och många arrangemang som gör det hela enkelt och bekvämt.

CharterresorMer flexibla och billigare solresor
På senare år har det emellertid uppstått flera andra alternativ till den traditionella charterresan, där du får större flexibilitet, och i många fall en billigare resa.

Via flera resebyråer kan du exempelvis köpa en paketresa med reguljärflyg inklusive hotell eller lägenhet till någon av de populära charterdestinationerna. En av fördelarna med att välja reguljärflyg är att du själv kan bestämma hur lång din resa skall vara, till exempel 5, 9 eller 12 dagar.

Du kan också välja att köpa flygbiljetten hos ett flyg- eller charterföretag, och därefter själv boka ditt boende, till exempel via en sökmotor för hotell.

Utöver de alternativa sätten att resa på, finns ett par goda råd som kan hjälpa dig att hitta den perfekta solresan, och samtidigt spara en hel del pengar. Här finner du ett axplock av de bästa råden.

Beställ i god tid, så får du vad du önskar
Utbudet är störst, och du kan försäkra dig om att du får precis det boende som du vill ha – och till ett humant pris.

Res utanför skolloven
När barnen är i skolan är efterfrågan inte så hög, och du kan spara upp till 50 % av priset.

Var flexibel med avreseflygplats
Du kan ha tur, så att din drömresa är billigare från en alternativ flygplats än den som ligger närmast där du bor, eller kanske finns det plats på den resa som från den närmaste flygplatsen redan är utsåld.

Sök på flera destinationer för att hitta de billigaste resorna
Gör eventuellt en lista över de krav du har på resan, och välj ut de resmål som motsvarar dessa krav.

Spara tid med en sökmotor för resor
På travelmarket.se kan du söka priser från olika resebyråer, avreseflygplatser och resmål. Samtidigt kan du jämföra priser mellan charterresor och paketresor med reguljärflyg.

Bevaka priserna på utvalda destinationer – använd en gratis prisagent
Du erhåller dagligen ett e-postmeddelande med en översikt över de lägsta priserna på dina favoritresmål.

Välj All Inclusive, där du får alla måltider och oftast alla drycker inbakade i resans totalpris
På så sätt får du bättre kontroll över din semesterbudget, vilket oftast innebär en mer avslappnande semester.

ChartersemesterKomponera din egen sol- och storstadssemester
Om det finns flera konkurrerande intressen i familjen, som alla skall tillfredsställas, så kan du välja att kombinera storstadssemester med sol- och badsemester. Storstäderna Barcelona, Nice, Rom och Lissabon har exempelvis härliga stränder i själva staden eller nära inpå. Om du väljer att resa med reguljärflyg, kan du ofta hitta billiga flygbiljetter med lågprisbolagen till dessa destinationer.

Vi hoppas att du med detta har fått några bra verktyg, så att du nu är bättre rustad för att hitta den perfekta resan, och vi önskar dig en oförglömlig semester när du kommer så långt!

Om du vill läsa mer om något av råden, och få fler råd och tips till hur du finner den perfekta resan, och samtidigt sparar mycket pengar, kan du ladda ned den kostnadsfria e-boken “Så får du billigare resor”.
I Travelmarkets resesökmotor för charterresor kan du hitta paketresor med reguljärflyg i samma sökning som de traditionella erbjudandena från charterföretagen.

Du kan också anmäla dig till Travelmarkets prisagent här, och få besked om de billigaste charterresorna via e-post.

Är du en av dem som har is i magen, kan du självklart också vänta och sedan köpa en sista minuten-resa. Du hittar sökmotorn här.

Foton:
Toppfoto © istockphoto / Goodluz
Foto © istockphoto / iofoto
Foto © istockphoto / macniak

 Lämna en kommentar

 1. Jag vill få erbjudande om billiga resor

  • Hej Aida,

   Tack så mycket för din kommentar på vår reseblogg.

   Jag ber om ursäkt för det sena svaret på grund av påsken.

   Travelmarket säljer inte själva resor.

   Jag skulle rekommendera att du använder vår rese-sökmotor. Här kan du välja din föredragna avgångsflygplats och den period du skulle vilja resa.

   När du har hittat ett bra erbjudande klickar du vidare till ett reseföretag. Det är här du bokar din resa.

   De bästa hälsningar Birgitte, Travelmarket

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.