kap verde

Kap Verde – Ett toppen alternativ till Kanarieöarna

Birgitte Oxlund

Är du ute efter ett spännande alternativ till Kanarieöarna och Thailand, som inte får kosta en förmögenhet? Här får du en inblick i vad Kap Verde kan erbjuda. Och du får de bästa erbjudandena med avresa inom de kommande sex månaderna.

Har du besökt alla de populära charterresmålen såsom Mallorca, Kanarieöarna, Madeira, Thailand och så vidare? Vill du pröva något nytt?

Då ska du definitivt överväga en charterresa till Kap Verde som är känt för sitt solsäkra klimat och oändliga sandstränder.

Om du vill se vilka charterresor det finns till Kap Verde så kan du klicka på fliken där det står ”Chartererbjudanden till Kap Verde” här ovanför.

Läs också: Exotisk charter – 100 resor till ovanliga charterdestinationer

När är det bäst att åka till Kap Verde?

Här hittar du de billigaste charterresorna till Kap Verde med avresa inom de kommande sex månaderna:

Uspecificeret
Kap VerdeUspecificeretKap Verde (7 nätter)
7 795:-Välj
Nautilus Aparthotel
Kap VerdeNautilus AparthotelKap Verde (7 nätter)Tvårumslägenhet
8 845:-Välj
Ca' Nicola
BoavistaCa' NicolaKap Verde (7 nätter)Tvårummare
12 703:-Välj
Hotel Da Luz
Santa MariaHotel Da LuzKap Verde (7 nätter)Dubbelrum
12 776:-Välj
Hotel Sobrado
Santa MariaHotel SobradoKap Verde (7 nätter)Rum med balkong
12 867:-Välj
Riu Karamboa
BoavistaRiu KaramboaKap Verde (7 nätter)All inclusiveDubbelrum
14 808:-Välj

Vädret på Kap Verde är milt och soligt året runt och det regnar extremt sällan.

Den genomsnittliga dagstemperaturen varierar mellan 24 grader under vintermånaderna och 30 grader i sommarmånaderna. Vattnets temperatur ligger mer eller mindre konstant på 22-25 grader.

Det blåser mycket på Kap Verde – ja närmast hela tiden. Men blåsten är faktiskt din bästa vän på Kap Verde. Den hjälper nämligen med att hålla den tropiska värmen hanterbar och så att tillvaron aldrig blir olidlig men bara skönt sommaraktig.

Kap Verde håller på att bli ett av de mer populära soliga vinterresmålen. Så öarna är ett givet val om du vill komma bort från vintermörkret.

Fakta om Kap Verde

Öarna som utgör Kap Verde har skapats av vulkanisk aktivitet och täcker ett område tre gånger så stort som Öland.

Kap Verdes placering:
Kap Verde ligger 500 kilometer utanför Senegals kust i Atlanten.

Flygtid till Kap Verde: Från Stockholm är flygtiden ca 9 timmar och 30 minuter, inklusive teknisk mellanlandning på Kanarieöarna.

Tidsskillnaden mellan Kap Verde och Sverige: : Under vintermånaderna är tidsskillnaden minus två timmar jämfört med Sverige, i sommarmånaderna minus tre timmar. Då tidsskillnaden inte är så stor, slipper du den värsta jetlagen.

Kap Verdes stränder

Kap Verde-öarnas stränder

De långa breda sandstränderna bjuder in till att du kan ligga och slappna av under palmerna. Och när du behöver sträcka på benen kan du gå (i timtal) längs stränderna.

Det azurblå havet är frestande. Dock rekommenderas det att barn och ovana simmare håller sig till att bada i hotellets pooler. På grund av blåsten kan vågorna vid stranden nämligen bli ganska höga och undervattensströmmarna kan vara förrädiska.

Om du letar efter en aktiv semester så kan du välja mellan otaliga vattensporter, såsom kitesurfing, windsurfing, surfing, kajak, snorkling och dykning. Och på öarna finns det en massa skolor var du kan få hjälp med att förbättra dig eller lära dig en ny sport.

Var ska du bo på Kap Verde?

De svenska charterarrangörerna erbjuder resor till de två öarna Sal och Boa Vista.

Kap Verdes stränderSal – Kap Verdes mest välutvecklade turistö
Sal är Kap Verdes mest välutvecklade turistö. Och den är känd för att vara en av de mest soliga av de nio bebodda öarna. På Sal kan du njuta av en lugn och avslappnad semester på eller vid de kritvita stränderna.

Ön har torra dalar och det finns många ställen som är ren öken. Namnet Sal betyder salt, som hänvisar till den omfattande saltutvinningen på ön.

Charterarrangörernas hotell ligger oftast i eller i närheten av Sals huvudort Santa Maria. Här hittar du butiker med surfutrustning och småbutiker som säljer flätade korgar, sjalar och smycken.

På Sals fisk- och skaldjursrestauranger kan du smaka på nyfångad fisk och skaldjur från havet precis utanför.

Sals bästa stränder:
Två av de mest spektakulära stränderna är stranden i Ponta Preta och kitesurfarnas paradis vid Kite Beach.

Kap VerdeBoa Vista – Sand, sand och mer sand
Boa Vista är den östligaste av Kap Verdeöarna och liknar på många sätt Sal. Det är en platt och solig ö med nästan inget regn, men med massor av bra sandstränder så långt ögat når.

Det är det helt perfekta stället till familjer och alla andra som önskar sig en avslappnande semester.

Boa Vistas huvudort Sal Rei, är en liten trevlig och färggrann fiskeby var du bl.a. kan shoppa unikt lokalt hantverk och iaktta lokalbefolkningens vardag.

När du är hungrig kan du slå dig ner på en av Sal Reis mysiga restauranger och beställa krabba eller grillad tonfisk.

Du kan endera välja att bo på mindre hotell nära vardagslivet i Sal Rei eller på de stora All Inclusive-hotellen som ligger vid stränderna. En annan möjlighet är att kombinera några dagar i Sal Rei med ett par nätter på ett hotell vid stranden.

Boa Vistas bästa stränder:
Boa Vistas bästa stränder ligger vid Santa Monica på öns sydsida. Här hittar du sanddyner liknande de på Fuerteventura eller i Sahara, och det finns gott om plats till alla.

Om du vill simma i havet så ska du åka till Sal Rei-bukten. Den ligger nämligen beskyddad från vinden av grannön.

Stranden Praia do Estoril söder om staden räknas som en av världens bästa och har bra möjligheter till vattensportaktiviteter såsom snorkling.

Sevärdheter på Kap Verde

ö-hopping på Kap Verde

På Kap Verde kan du åka på spännande utflykter både på land och till havs.

Utflykter på land
Du kan göra vandringar eller gå på guidade rundvandringar på den ö du bor på.

Eller så du kan åka på “ö-hopping” och besöka några av de andra öarna.

En tredje möjlighet är att besöka en av de lokala marknaderna där man bland annat handlar med färsk fisk. Och var du också kan köpa en sommarhatt till att skydda dig från vinden.

Kap VerdeUtflykter till havs
Kan du dyka eller vill du lära dig det, så är Kap Verde ett perfekt land för dig. Vattnet omkring Kap Verde är nämligen otroligt färggrant med ett fantastiskt djurliv.

En annan unik utflyktsmöjlighet är att du från mars till maj kan åka på valsafari och se och höra knölvalarnas parningslek.

En tredje spännande möjlighet är att åka med båt ut på hajspotting.

En fjärde utflyktsmöjlighet är att åka på förstklassigt djuphavsfiske med professionella fiskare.

Kap Verdes sevärdheterSpeciella sevärdheter på Boa Vista
En helt speciell utflyktsmöjlighet för både barn och vuxna är att besöka de berömda havssköldpaddorna som lägger sina ägg i sanden på Santa Monica-stranden.

Här får du ett guidat besök och du kan bl.a. ha tur och få se när sköldpaddornas ägg kläcks och de små babysköldpaddorna tar sin första simtur.

Kap Verdes kultur och historia

Kap Verde anses vara en av Afrikas mest stabila demokratier. Och till dig som är intresserad av kultur och historia så kan jag berätta att Kap Verde först blev koloniserade av portugiserna under 1400-talet. Före det menar man att Kap Verde var obebott.

Kap VerdeStörsta delen av befolkningen är av kreolskt ursprung. Det är resultatet av mötet mellan afrikaner och portugiser då Kap Verde var en portugisisk koloni och användes som mellanstation for den omfattande slavhandeln från Afrika till Amerika, som höll på ända till mitten av 1800-talet.
Resten av befolkningen består huvudsakligen av inflyttare från det afrikanska fastlandet.

Du kan söka efter billiga charterresor till Kap Verde i vår chartersökmotor här.

Charterresor till Kap Verde

Hittade du inte vad du sökte efter?

Du kan själv söka efter billiga charterresor till Kap Verde i vår chartersökmaskin här

.

Andra relaterade blogginlägg:Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.