Restplatser och sista minuten-resor – jämför priser här

Om du kikar efter en billig resa och kan resa med kort varsel så kan det vara en bra idé att hålla ögonen öppna efter restplatser – populärt även kallat sista minuten-resor.

På Travelmarket jämför vi priser på charterresor från de stora resebyråerna. Sökningen utförs med en avancerad sökmotor som du kan testa genom att klicka här eller genom att klicka på något av de aktuella erbjudandena nedan.

Hotel Artus
GdanskHotel ArtusPolen (7 nätter)Rum - 2 enkelsängar
2 087:-Välj
Grano Apartments Nowa Motlawa
GdanskGrano Apartments Nowa MotlawaPolen (7 nätter)Classic Studio Suite
2 119:-Välj
Hotel Aqua Sopot
SopotHotel Aqua SopotPolen (7 nätter)Rum - 2 enkelsängar
2 257:-Välj
Aparthotel Station
KrakowAparthotel StationPolen (7 nätter)Rum - 2 enkelsängar
2 432:-Välj
Novotel Gdansk Marina
SopotNovotel Gdansk MarinaPolen (7 nätter)Comfort dubbelrum
2 539:-Välj
Florea Hotel Apartments
KsilofaguFlorea Hotel ApartmentsCypern (7 nätter)Tvårumslägenhet
2 545:-Välj
Armon Residence
KrakowArmon ResidencePolen (7 nätter)Dubbelrum
2 579:-Välj
Mercure Gdynia Centrum
GdyniaMercure Gdynia CentrumPolen (7 nätter)Rum - 2 enkelsängar
2 666:-Välj
Leda Beach Hotel
SideLeda Beach HotelTurkiet (7 nätter)Standardrum
2 745:-Välj
Leda Beach Hotel
SideLeda Beach HotelTurkiet (7 nätter)Standardrum
2 748:-Välj

När vi ser på billiga resor med avresa inom den närmaste tiden så pratar vi alltid om sista minuten-resor. Det är faktiskt helt fel – i verkligheten handlar det i flesta fall om restplatser som resebyråerna inte sålt och som de nu erbjuder till ett lägre pris. När du är på utkik efter sista minuten-resor, d.v.s. restplatser, finns det några goda råd du kan dra nytta av. Här är 5 råd och du hittar ännu fler råd i vår gratis e-bok ”Så får du billigare resor”.

Restplatser = du tar en chans
När du väljer att köpa en resa i sista stund, vet du inte alltid vad det är du får. Du kan få ett 1-stjärnigt hotell, ett 4-stjärnigt hotell eller ett hotell med en majoritet av unga människor som festar och för oväsen natten igenom.

Vårt råd är: betala lite extra för en specificerad plats om det bara är möjligt. På det sättet undviker du eventuella negativa överraskningar.

restplatserHåll ett öga på vädret
Speciellt under sommaren ändrar sig priserna på sista minuten-resorna efter vädret. Regnar det i Sverige så brukar priset på sista minuten-resor vara högt och skiner solen i Sverige så är priset lågt.

Vårt råd är: Beställ din resa tidigare om meteorologerna utlovar dåligt väder.

Var flexibel med resmål och avreseort
Det säger sig själv – om du köper din resa bland resebyråernas resturval så kan du inte förvänta dig att du får allt det du önskar. Kolla därför gärna olika resmål och om det är möjligt även olika avreseflygplatser.

Vårt råd är: Ju mer flexibel du är, desto billigare kan din resa bli.

Det behöver inte vara en vanlig charterresa
”Förr i tiden” var det enda sättet du kunde komma söderut genom att anlita en resebyrå och köpa en paketresa. Det gäller inte längre och du kan idag själv arrangera resan själv genom att beställa flygresa och hotell var för sig. För det ändamålet har vi också sökmotorer på Travelmarket.

Vårt råd är: Kolla även andra reseformer utöver en vanlig charterresa.

Välj något helt annat
Om du inte kan hitta restplatser eller sista minuten-resor som passar dig, så kanske det är på plats att byta taktik och pröva något helt annat. Kryssningar blir mer och mer populära bland svenskarna och de är oftast billigare än man tror (och nu menar vi inte om kryssningar till Finland eller Estland!). Om du själv arrangerar resan kan du kombinera kryssningen med varma sydeuropeiska städer som Barcelona (med sin egen strand), Rom, Aten eller Istanbul.

Vårt råd är: Tänk utanför boxen.

Oavsett vilken resa du väljer så kan du jämföra priser från många olika webbplatser på Travelmarket – kolla också in vår blogg där vi ger goda råd och tips om hur du hittar billiga resor överlag.

Toppfoto (c) istockphoto / SashaBuzko
Barn på stranden (c) istockphoto / mikanaka