storstadssemester

Storstadssemester på hösten – klimat, evenemang och billiga flygbiljetter till 8 storstäder

Birgitte Oxlund
Planerar du att åka på en storstadssemester på hösten och är du flexibel med när du kan resa? Här hittar du höstklimatet och saker du kan göra i 8 storstäder. Samtidigt får du en enkel överblick med billiga flygbiljetter till nämnda städer.

Storstadssemester på hösten
På hösten, speciellt i september och oktober, är det högsäsong för storstadsresor. En storstadssemester i Sydeuropa ger dig t.ex. möjlighet för en extra liten sommarsemester eftersom temperaturerna fortfarande kan nå upp till 20 grader. Då kan du gå omkring utan jacka och sitta på mysiga caféer och njuta av livet omkring.

storstadssemester på höstenI Nordeuropas storstäder kan du ha turen att få uppleva perioder med solsken och trevliga temperaturer. Samtidigt har du rikliga möjligheter för att shoppa och gå på museer om vädret inte är på din sida.

Flera av Europas huvudstäder hålls olika kulturella arrangemang på hösten. I början av oktober firar t.ex. Berlin sin nationaldag och ungefär samtidigt hålls kulturfestivalen “Nuit blanche” i Paris.

I översikten nedan hittar du 8 storstäder i alfabetisk ordning. Du kan därmed enkelt hitta de städer som du överväger att resa till. Dessutom ger vi prisexempel på flygresor till respektive resmål. Prisexemplen har hittats av våra användare inom de senaste 48 timmarna och kan därför ha ändrats sedan. Ibland har användarna inte sökt på ett bestämt resmål inom de senaste 48 timmarna och därför finns det inga prisuppgifter.

Höstsemester i Barcelona

weekendresa till barcelona

Vädret i Barcelona på hösten
Önskar du att förlänga sommaren så kan du t.ex. resa till Barcelona på hösten. Här ligger temperaturen på drygt 20 grader i september. I oktober och november kommer dock hösten med medeltemperaturer på mellan 16 och 18 grader. Ibland avbryts solskenet med litet nederbörd men oftast i form korta regnskurar som ofta uppfattas som förfriskande pauser. Nätterna kan vara kyliga så kom ihåg att packa en jacka tillsammans med paraplyet.

Vad kan du uppleva i Barcelona?
Den katalanska storstaden är otroligt populär eftersom den erbjuder en verkligt fin kombination av kultur, sport och shopping samt ett utmärkt utbud av restaurang- och barliv i sydeuropeisk stämning.

Det sköna höstvädret i Barcelona lockar till många promenader med naturliga stopp i de många parkerna och på de mysiga torgen och överallt kommer du att få uppleva ny och gammal arkitektur av högsta kvalitet. Den officiella badsäsongen avslutas först den 15:e november så vad är mer naturligt än att avsluta promenaden med ett besök på stranden som ligger i utkanten av stade.

Evenemang i Barcelona på hösten
Om du vill på höstsemester till Barcelona så är slutet av september den bästa tidpunkten att besöka staden. Då hålls stadsfestivalen Fiesta de la Mercè som bl.a. bjuder på fyrverkeri, konserter och akrobatik.

Göteborg - BarcelonaFrån 1 517:-Välj
(Klicka på priset för att gå vidare till Travelmarkets flygsökmotor)

Inga erbjudanden eller fel avreseflygplats? Hitta själv dina flygbiljetter till Barcelona här.

Höstsemester i Berlin

storstadssemester på hösten

Vädret i Berlin på hösten
Temperaturen i Berlin på hösten ligger litet högre än i Sverige. I september kan man räkna 10-19 grader, 6-13 grader i oktober och 2-7 grader i november. Vädret kan dock vara oförutsägbart. I september skiner solen omkring fem timmar om dagen, i oktober faller det till fyra och i november är solskenstimmarna nere på bara två.

Vad kan du uppleva i Berlin?
En höstresa till Berlin kan t.ex. användas på att gå på upptäcktsfärd i stadens ytterst olika områden, se på konst, shoppa i designerbutiker och på loppmarknader, spatsera på en av de breda boulevarderna eller i den trevliga parken Tiergarten, gå på konserter eller äta på en av de otaliga restaurangerna eller caféerna.

Evenemang i Berlin på hösten
Den 3:e oktober kan du vara med och fira Tysklands nationaldag vid Brandenburger Tor, var det spelas musik, är marknad och allmän feststämning.

(Klicka på priset för att gå vidare till Travelmarkets flygsökmotor)

Inga erbjudanden eller fel avreseflygplats? Hitta själv dina flygbiljetter till Berlin här.

Höstsemester i Budapest

storstadsresa

Vädret i Budapest på hösten
En höstsemester i Budapest kan innebära både varma och kyliga dagar. I september ligger temperaturen ofta omkring 18-22 grader. Budapests temperaturer i oktober ligger mellan 7-17 grader och i november 3-9 grader. Såsom i de andra nämnda storstäderna är det en god idé att ta med sig både paraply och en jacka till regniga och kyliga dagar.

Vad kan du uppleva i Budapest?
I Ungerns vackra huvudstad kan du välja mellan fantastisk shopping, stora sevärdheter, teatrar, spa-upplevelser utöver det vanliga och glimrande restauranger, caféer och konditorier.

Evenemang i Budapest på hösten
Planerar du en höstresa till Budapest är oktober en bra tidpunkt att besöka staden. Här kan du nämligen uppleva en mängd olika festligheter: Pálinka- och korvfestival (2-4 oktober), Café Budapest Contemporary Arts Festival (2-18 oktober), Budapest International marathon (11 oktober) och slutligen Ungerns nationaldag (23 oktober).

(Klicka på priset för att gå vidare till Travelmarkets flygsökmotor)

Inga erbjudanden eller fel avreseflygplats? Hitta själv dina flygbiljetter till Budapest här.

Höstsemester i Dublin

storstadssemester på hösten

Vädret i Dublin på hösten
Hösten är en fin årstid i Dublin med varmt väder och vackra färger. I september är det typiskt med temperaturer mellan 10 och 17 grader. I oktober är medeltemperaturen på dagen mellan 8 och 14 grader och i november kan du förvänta dig temperaturer mellan 4 och 10 grader.

Oavsett vilken årstid du besöker Dublin ska du vara förberedd på gråa regndagar. Därför är ett paraply ett måste. Under sensommaren kan du dock uppleva perioder med regnfritt och soligt väder.
Vad kan du uppleva i Dublin?

Fördelen med Dublin är att det inte är en stor stad jämfört med t.ex. Paris eller London. Därför har staden en trevlig atmosfär och det är lätt och överskådligt att ta sig runt till alla sevärdheterna, besöka roliga marknader och avsluta kvällen på någon av de många lokala pubarna.

Evenemang i Dublin på hösten
Ett av de bästa ställena att uppleva Halloween på är Dublin. Här markerar man Halloween med en mycket stor festdag (31 oktober) med utklädda människor, livemusik, parader, fest och bål.
Den 18:e september kan du uppleva kulturnatten i Dublin. Liksom den svenska versionen av kulturnatten kan du även i Dublin förvänta dig olika kulturella upplevelser under kvällen och natten på Dublins gator.

(Klicka på priset för att gå vidare till Travelmarkets flygsökmotor)

Inga erbjudanden eller fel avreseflygplats? Hitta själv dina flygbiljetter till Dublin här.

Höstsemester i Lissabon

lissabon weekend

Vädret i Lissabon på hösten
Med sitt sköna sydeuropeiska klimat är september i Lissabon en varm månad med temperaturer från 17 grader och upp mot 26 grader.

Vädret blir dock mer och mer kyligt och ostadigt med regn då hösten skrider fram. I oktober ligger temperaturen på mellan 14 och 22 grader, och i november sjunker dagstemperaturen till mellan 13 och 18 grader.

Vad kan du uppleva i Lissabon?
Lissabon är en av Europas vackraste huvudstäder och du kommer att njuta av att upptäcka stadens olika kvarter som innehåller museer, marknader, konstgallerier, restauranger och caféer
Samtidigt ligger Lissabon inte långt från kusten och i september och största delen av oktober kan du njuta av livet vid stranden.

(Klicka på priset för att gå vidare till Travelmarkets flygsökmotor)

Inga erbjudanden eller fel avreseflygplats? Hitta själv dina flygbiljetter till Lissabon här.

Höstsemester i Paris

storstadsresa paris

Vädret i Paris på hösten
Paris är det uppenbara valet till en storstadssemester på hösten. Har du bara lite tur så kommer vädret i Paris att vara märkbart varmare än i Sverige med temperaturer på omkring 17-20 grader. I november faller temperaturen till 9-11 grader. Vädret i Paris är dock oberäkneligt – några dagar är varma, andra är kyliga och det kommer mer nederbörd på hösten än om våren.

Vad kan du uppleva i Paris?
Der är en speciell stämning i städernas stad Paris. Den eleganta staden har allt inom gastronomi, musik, shopping och konst, och det är enkelt att komma runt med både buss och metro.

Evenemang i Paris på hösten
Upplev Paris årliga “Nuit blanche” (den 1:e-2:e oktober), när du hela natten kan ta del av musikaliska och kulturella evenemang.

(Klicka på priset för att gå vidare till Travelmarkets flygsökmotor)

Inga erbjudanden eller fel avreseflygplats? Hitta själv dina flygbiljetter till Paris här.

Höstsemester i Prag

weekendresa prag

Vädret i Prag på hösten
Hösten är en skön period att besöka den tjeckiska staden, bl.a. för att den strida turistströmmen tunnar av. Du ska dock vara förberedd på att höstvädret i Prag kan vara mycket ombytligt. Några dagar är det varmt nog att gå utan jacka, medan andra dagar kan vara kalla med blåst och regn.

Det bästa höstvädret är i september, när temperaturen ligger på omkring 18-20 grader. I oktober ligger temperaturen typiskt mellan 10 och 15 grader, och i november är temperaturen helt nere på omkring 5 grader, ofta med nattfrost.

Vad kan du uppleva i Prag?
Den charmerande storstadens små labyrintiska gator, historiska byggnader och fantastiska torg har en helt speciell charm som får många svenskar att besöka staden om och om igen. Höstens fina gyllene färger skapar en vacker ram om den populära staden.

Evenemang i Prag på hösten
På hösten ordnas många inomhuskonserter i Prag – det finns speciellt ett stort utbud av konserter inom jazz- och klassisk musik, och du kan beställa biljetter redan hemifrån.

(Klicka på priset för att gå vidare till Travelmarkets flygsökmotor)

Inga erbjudanden eller fel avreseflygplats? Hitta själv dina flygbiljetter till Prag här.

Höstsemester i Wien

höstsemester

Vädret i Wien på hösten
Din storstadssemester i Wien i september är varm och behaglig med temperaturer mellan 12 och 20 grader. I oktober ligger temperaturen normalt mellan 6 och 15 grader. I november har vintern nästan börjat med dagstemperaturer på 7-8 grader och lätt nattfrost. Wien har en del nederbördsdagar året runt men oftast är det mindre skurar.

Vad kan du uppleva i Wien?
Väljer du en storstadssemester i Wien kommer du att uppleva en levande stad, som är vacker som ett vykort och som är fylld av både gammalt och nytt.

Runt i Wien kommer du att stifta bekantskap med vackra byggnader, imponerande museer, ett fantastiskt operahus, bra restauranger och mysiga caféer (speciellt det berömda Café Sacher Wien). Om du älskar shopping har du möjlighet för att komma hem till Sverige med nytänkande mode och kreativ design av återanvända material.

(Klicka på priset för att gå vidare till Travelmarkets flygsökmotor)

Inga erbjudanden eller fel avreseflygplats? Hitta själv dina flygbiljetter till Wien här.

Här är alternativa sätt att arrangera din storstadsresa på hösten.

Paketresa med flyg och hotell

Om du gärna vill köpa en paketresa med flyg och hotell så kan du söka med samma datum som är angivna ovan. Det kan du göra här.

Boka hotell till din resa

Om du hellre vill köpa flygbiljetter och hotell separat, kan du hitta ditt hotell här.

Toppfoto (c) istockphoto / Geber86
Höstpar (c) istockphoto / dolgachov
Barcelona (c) istockphoto / svetikd
Berlin (c) istockphoto / sborisov
Budapest (c) istockphoto / IgorP1976
Dublin (c) istockphoto / honster
Lissabon (c) istockphoto /Rrrainbow
Prag (c) istockphoto / NataliaDeriabina
Paris (c) istockphoto / AleksandarNakic
Wien (c) istockphoto / lechatnoir

 Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.