Storstadssemester i november – Kolla billiga flygbiljetter och vädret här

Storstadssemester i november – Kolla billiga flygbiljetter och vädret här

Thiamka Margrethe Pedersen
Man kan frestas till att kalla november för decembers lillebror. För de flesta förknippas november med månaden före årets stora höjdpunkt och månaden då väntetiden kan kännas orimligt lång. Så nära – och ändå inte… Ett litet andrum att ladda upp i innan julmånaden brakar loss kan därför vara en god idé. Ja, november kan vara den perfekta månaden att åka på storstadssemester. Låt dig inspireras, hitta bra förslag på resmål till din storstadssemester i november och kolla samtidigt de aktuella priserna på flygbiljetter.

10 spännande storstäder – med olika klimat

Det finns otaliga vackra storstäder att välja mellan och det behöver inte kosta en förmögenhet att åka på storstadssemester. Klicka här och se hur många billiga flygbiljetter till storstäder i Europa som kostar under 1 000 kr.

I fler storstäder i Europa, t.ex. Barcelona, Lissabon och Rom, kan du fortfarande njuta av upp till ca. 18 grader i november. Och är du ute efter en exotisk storstadssemester och lite varmare temperaturer, så kan du välja en storstadssemester i t.ex. Marrakech, Bangkok eller Dubai.

Läs vidare och få överblicken över tio spännande storstäder och deras klimat.

Amsterdam i november

Oavsett när du besöker Amsterdam, så kommer du inte att ha tråkigt. Här finns nämligen något för varje smak.

Amsterdam i november
Staden är bl.a. känd för sina mysiga kanaler som sätter en helt egen prägel på staden. Ta en promenad och njut av det kluckande vattnet mellan de vackra gamla husen och byggnaderna.

Har du en förkärlek för second hand så har Amsterdam många antikmarknader och vintagebutiker, som du kan gå på upptäcktsfärd i.

Dessutom bjuder staden på konstgallerier och museer i världsklass – bl.a. Anne Frank Museum, som är ett måste att besöka och Nationalmuseet med samlingar av Rembrandts verk. Vid torget Museumplein ligger Rijksmuseum, Stedelijk Museum och Van Gogh-museet som är de största och mest kända av museerna i staden.

I Amsterdam är den något fuktiga november också tiden för cafébesök. Det finns ett stort urval av små, stora, mysiga och trendiga caféer. Så hitta ett som faller dig i smaken och slå dig ner och njut av stämningen.

I Amsterdam regnar det mer än hälften av dagarna under hösten och staden är bland de fem storstäderna i Europa som får den största mängden regn om året. Glöm därför inte paraplyet eller regnjackan. I november ska du inte förvänta mer än högst 14 grader på de varmaste dagarna.

Vädret i Amsterdam i november
Genomsnittstemperatur: 9 grader
Soltimmar per dag: 3 timmar

Billiga flygbiljetter till Amsterdam i november:
(Klicka på erbjudandet för att gå till Travelmarkets flygsökmotor)
 
Inga erbjudanden eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Amsterdam här.

Läs också:
Storstadssemester i Amsterdam – de bästa restipsen
4 favoritstäder – perfekta för weekendresor

Bangkok i november

Bangkok kan på många sätt verka som en hektisk, överväldigande och en nästan lite skrämmande stad vid första besöket, men under ytan finns mycket mer.
Huvudstaden är nämligen en blandning av allt från blinkande neonskyltar, hektisk trafik, skyskrapor, livliga marknader, stora restauranger, små gatukök, flodbåtar, trähus på pålar och vackra gyllene tempel.

Bangkok i novemberNjut av världens bästa mat och upplev hur form, färg och smak går upp i en högre enhet. Efteråt kan du skämma bort dig själv med en skön traditionell thailändsk massage.
Klimatet i Bangkok är tropiskt och från november till februari-mars är det flest soltimmar. Det är därmed den torraste tiden i storstaden och därför också den populäraste tiden att besöka Bangkok.

Vädret i Bangkok i november
Genomsnittstemperatur: 28 grader

Billiga flygbiljetter till Bangkok i november:
(Klicka på erbjudandet för att gå till Travelmarkets flygsökmotor)

København - BangkokFra 13.530,-Vælg
 
Inga erbjudanden eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Bangkok här.

Läs också:
Lyx i Bangkok för livsnjutare – här är guiden
“Jag älskar Bangkok – så här förälskar du dig också”
Resebudget till Thailand – detta ska du tänka på
Billiga 3* och 4* charterresor till Thailand – lågprisöversikt

Barcelona i november

Barcelona har massor att bjuda på och det finns rikligt att göra i den katalanska storstaden. Konsten går som en röd tråd genom hela staden och dina sinnen blir skärpta när hus och byggnader överraskar med vackra färger och runda former. Staden har ett stort urval av konstgallerier och -museer, varav Picassomuseet är ett av de mest kända. Ett måste är naturligtvis att gå förbi Gaudis imponerande kyrka La Sagrada Familia.

Barcelona i novemberEtt annat populärt museum hittar du på FC Barcelonas stadion Camp Nou. Oavsett om du gillar fotboll eller ej, så kan du lätt bli gripen av stämningen. Gå själv runt på egen hand eller få en rundvisning, och avsluta besöket med en souvenir i de karaktäristiska färgerna i den imponerande butiken på stadion.

Om du föredrar shopping, så ska du styra kosan mot promenadgatan Rambla. Och när du inte orkar mer så kan du passa på att vila benen medan du sätter tänderna i goda råvaror på en av Barcelonas otaliga tapasrestauranger.

I november har hösten börjat och genomsnittstemperaturen kan svinga från den lägsta nivån på 8 grader till den högre på upp till 18 grader. Det kan förekomma regelbunden dimma och du ska också förvänta dig kyligare dagar med regn.

Den officiella badsäsongen går dock helt fram till mitten av november, så det finns goda orsaker till att ta ett dopp vid stranden som ligger i utkanten av staden.

Vädret i Barcelona i november
Genomsnittstemperatur: 13 grader
Solskinstimmar pr. dag: 7 timmar
Vattentemperatur: 18-19 grader

Billiga flygbiljetter till Barcelona i november:
(Klicka på erbjudandet för att gå till Travelmarkets flygsökmotor)
 
Inga erbjudanden eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Barcelona här.

Läs också: Storstadssemester i Barcelona – 10 saker du ska se!

Berlin i november

Berlin osar av historia och staden bågnar av minnesparker, monument och sevärdheter som Brandenburger Tor och Checkpoint Charlie. Ta vägen förbi det spännande och populära Mauermuseum, pressmuseet eller det judiska museet. Överallt bjuder staden på så många intressanta inom- och utomhus museer att det kan vara svårt att välja.

Berlin i novemberStaden har naturligtvis mycket mer att bjuda på än historia, t.ex. shopping i små specialbutiker eller i det stora KaDeWe-varuhuset, konserter och shows, spännande restauranger samt massor av trevliga loppmarknader där du kan hitta unika saker. November är också tiden för att njuta stämningen på de olika trendiga och mysiga caféerna.

Om du vill se hela Berlin från luften så får du en fin utsikt över staden när du tar den snabba hissen till toppen av tv-tornet, Berliner Fernsehturm. Och väl nere igen ska du inte missa den intressanta utställningen över höga byggnader i hela världen.
Temperaturerna i Berlin på hösten är litet högre än i Sverige. Vädret är generellt oförutsägbart och mulet och det regnar mer än under andra årstider. November har bara 2-3 soltimmar.

Vädret i Berlin i november
Genomsnittstemperatur: 7 grader
Solskinstimmar pr. dag: 2-3 timmar

Billiga flygbiljetter till Berlin i november:
(Klicka på erbjudandet för att gå till Travelmarkets flygsökmotor)
 
Inga erbjudanden eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Berlin här.

Budapest i november

Budapest delas av Donaufloden och stadens namn är sammansatt av namnen på de två städerna Buda och Pest som ligger på varsin sida av floden. Budapest sägs vara en av Europas vackraste huvudstäder och det är inte minst på grund av den vackra arkitekturen. Det är därför ett måste att besöka t.ex. Matttiaskyrkan, slottet Buda och parlamentet.

Budapest i novemberBesöker du Budapest i november så är det tiden för inomhusaktiviteter. Staden är känd för sina många badhus som värms upp av varma källor. Så vad är mer upplagt än att skämma bort dig själv med den sköna upplevelsen av att få ett ungersk bad?

Eller vad sägs om att besöka ett eller fler av stadens populära museer som t.ex. Holocaust Memorial Center, Ungerns Nationalmuseum, Budapest Pinball Museum, Hospital in the Rock Nuclear Bunker Museum och Miniversum?

Och självklart är november också månaden då du ska besöka mysiga caféer och konditorier.

Budapest har nederbörd fördelat över hela året, men det mesta faller bl.a. i november. Soltimmar är det bara två av och dagstemperaturen kan ligga på 3-9 grader.

Vädret i Budapest i november
Genomsnittstemperatur: 8 grader
Solskinstimmar pr. dag: 5 timmar

Billiga flygbiljetter till Budapest i november:
(Klicka på erbjudandet för att gå till Travelmarkets flygsökmotor)
 
Inga erbjudanden eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Budapest här.

Läs också:

Dubai i november

Det finns vissa ställen du bara måste besöka en gång i livet. Förtrollande Dubai är en av dessa ställen för staden kan inte jämföras med någon annan. Allt är högre, större och mer lyxigt här. I den moderna och pulserande storstaden står aktiviteter och erbjudanden om upplevelser i kö, allt från vattenland, skidbacke och skridskobana, museer och gallerier, dykning och motorsport till ballongtur – bara för att nämna några få upplevelser.

Dubai i novemberMaten är fantastisk och shoppingupplevelserna är svåra att slå. Besök t.ex, Dubai Mall, som är världens största shoppingcenter.

Byggnaderna är också imponerande och man kan nästan frestas till att säga ”förstås”: världens högsta byggnad Burj Khalifa finns också här. Till toppen kommer du naturligtvis i inte mindre än världens snabbaste hiss.

Behöver du sol och värme i november så kan du njuta av Dubais breda vita sandstrand med rent badvatten, där du både kan slappna av eller utöva olika aktiviteter.

I november har högsäsongen i Dubai så småningom börjat och du kan njuta av värmen med dagstemperaturer på 25-30 grader. Hösten i Dubai är generellt varm och torr, och även om det är vinter så kan du ta ett dopp då havstemperaturen ligger på över 20 grader under hela året.

Vädret i Dubai i november
Genomsnittstemperatur: 25-30 grader
Solskinstimmar pr. dag: 8 timmar
Vattentemperatur: 27°C

Billiga flygbiljetter till Dubai i november:
(Klicka på erbjudandet för att gå till Travelmarkets flygsökmotor)
 
Inga erbjudanden eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Dubai här.

Läs också:
Resebudget till Dubai – ett utmärkt vinterresmål för barnfamiljer
Badsemester i Dubai – är det något för dig?
De billigaste 3* charterresorna till Dubai – lågprisöversikt

Lissabon i november

I vackra Lissabon kan du njuta av det sydländska klimatet. Staden har en massa att erbjuda, t.ex. Oceanariumet och Belémtornet, som är stadens kännetecken och minnesmärke för Portugals upptäcktsresande.

Lissabon i novemberNär du besöker Lissabon är det ett måste att åka upp och ner i stadens branta gator med spårvagnarna som många förknippar staden med. Du kan också åka förbi kloster, marknader och konstgallerier.

När hungern anmäler sin ankomst kan du sätta tänderna i den traditionella portugisiska maten på en av de många trevliga restaurangerna eller caféerna. Här kan du också på kvällen lyssna på den traditionella portugisiska fado-musiken och sången.

När vädret inte visar sig från sin vackraste sida, kan du besöka ett eller fler av de populära museerna i Lissabon. Fördjupa dig t.ex. i design och mode i Mude’s 3 000 m2 stora utställningslokaler eller se den enastående samlingen av kakel från 400 år på Kakelmuseet. Sist men inte minst kan du slå två flugor med en smäll när du tar Lissabons metro. Alla metrostationerna är som ett konstmuseum under jorden och varje station är dekorerad av olika konstnärer så inte två stationer är likadana.

I november kan du fortfarande njuta av de högsta medeltemperaturerna på upp mot 18 grader, dock med lite kyligare kvällar. Den årliga mängden nederbörden i Lissabon på 600 mm kommer primärt från oktober till mars, så du kan förvänta dig lite regn och att se träden börja tappa sina blad.

Vädret i Lissabon i november
Genomsnittstemperatur: 13-18 grader
Soltimmar per dag: 5 timmar

Billiga flygbiljetter till Lissabon i november:
(Klicka på erbjudandet för att gå till Travelmarkets flygsökmotor)
 
Inga erbjudanden eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Lissabon här.

Läs också: Storstadssemester i Lissabon – 10 saker du ska se!

London i november

Den pulserande storstaden är en av världens populäraste huvudstäder. Det fantastiska är att kunna uppleva det gamla och klassiska blandat med det moderna och trendsättande.

London i novemberI London är allt möjligt och du kommer aldrig att ha tråkigt här. Shoppa på mysiga marknader, i specialbutiker och i enorma varuhus som Harrods och Selfridges. Ät på spännande restauranger och upplev storslående musikaler och shower i Soho. En uppsjö av sevärdheter och monument ska du naturligtvis också se.

Behöver du koppla av en stund så kan du släntra längs Themsen och efteråt njuta av en pint på en trevlig pub eller en kaffe på ett hippt café.

November är idealiskt för museibesök. Det finns massor av museer i London och det kan vara svårt att prioritera bland dem. De populäraste är t.ex. National Portrait Gallery med 9000 fascinerande porträtt, det elegante Tate Britain med brittisk konst, det spännande och autentiska Cabinet War Rooms, Madame Tussaud’s vaxmuseum, Natural History Museum med dinosaurieutställningen och slutligen konstmuseet Tate Modern, som är ett gammalt ombyggt kraftverk.

Sen höst är den blötaste tiden på året och i november ska du därför förvänta dig tilltagande nederbörd. Temperaturerna kan gå ner till 8-10 grader och det finns även risk för frostgrader.

Vädret i London i november
Genomsnittstemperatur: 8-10 grader
Solskinstimmar pr. dag: 4 timmar

Billiga flygbiljetter till London i november:
(Klicka på erbjudandet för att gå till Travelmarkets flygsökmotor)
 
Inga erbjudanden eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till London här.

Läs också:
4 favoritstäder – perfekta för weekendresor

Marrakech i november

Marrakech är en blandning av fler saker. Å den ena sidan är det en modern stad med fina hotell, hippa modebutiker, trendiga loungebarer och spännande restauranger.

Marrakech i novemberOch på den andra är Marrakech en exotisk stad med den karaktäristiska röda ringmuren, torg, vackra byggnader, färggranna basarområden och små mysiga stråk och gränder.

Den marockanska staden är full med livlig stämning och exotiska dofter och kan besökas året runt. Det sena hösten och vintern är dock de bästa tidpunkterna.

Vädret i Marrakech i november
Genomsnittstemperatur: 16 grader

Billiga flygbiljetter till Marrakech i november:
(Klicka på erbjudandet för att gå till Travelmarkets flygsökmotor)
 
Inga erbjudanden eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Marrakech här.

Rom i november

Den eviga staden är med sin helt speciella stämning alltid ett lyckat val. Colosseum, Peterskyrkan, den spanska trappan, Pantheon och Vatikanen är bara några få av de saker som du bara måste uppleva när du besöker staden.

Rom i novemberOm du har tid så bjuder Rom också på otaliga populära museer såsom Leonardo da Vinci-museet, konstmuseet Galleria Borghese, de romerska husen och Museo Nazionale di Castel Sant’Angelo, varifrån du också kan få en fin utsikt över staden.

Många förknippar Italien med god mat och det finns många möjligheter för att njuta av det italienska köket med tillhörande god vin. Rom är staden som många återvänder till om och om igen.

November är känt för att vara årets blötaste måned med upp till 12 regndagar. Temperaturen ligger på upp till 18 grader om dagen och helt ner till 7 grader om natten. Soltimmarna har också blivit färre i november och ligger på 4-6 timmar i november.

Vädret i Rom i november
Genomsnittstemperatur: 15-18 grader
Solskinstimmar pr. dag: 6 timmar

Billiga flygbiljetter till Rom i november:
(Klicka på erbjudandet för att gå till Travelmarkets flygsökmotor)
 
Inga erbjudanden eller fel flygplats för avresa? Hitta flygresor till Rom här.

Julstämning- och shopping på din storstadssemester i november

Budgeten i november kanske inte är obegränsad då julen väntar precis runt om hörnet med utgifter till julklappar, -hälsningar och -besök. Det är kanske inte rum till en nöjestur, men varför inte slå två flugor i en smäll och därför göra din julinköp på din storstadssemester i november?

Julemarkeder i novemberDu kan åka på julshopping i slutet av november och spara pengar då flygbiljetterna blir dyrare i december. Och har du inte planer på att handla, så kan du ”nöjas” med att bli inspirerad och njuta av butikernas vackert pyntade skyltfönster och städernas utsmyckning. I de flesta storstäder startar julmarknaderna under den sista helgen i november. Bli inspirerad och hitta den julmarknad som passar dig här.

Det finns många resebyråer som arrangerar förlängda weekender och minisemestrar till olika storstäder, t.ex. Tallinn, Hamburg, Krakow, Prag och Bremen, där du kan besöka julmarknader. På en minisemester på 3-4 dagar räcker det normalt med bara handbagage, som också gör resan lite enklare och billigare. Läs mer om det här.

Det är nästan full garanti för att komma i julstämning när du går runt mellan de mysiga bodarna med levande ljus, olika hantverk, delikatesser, ångande glögg och doften av varma bakverk med de traditionella julkryddorna. Eller vad sägs om att njuta av atmosfären och en stämningsfull konsert i en vacker gammal kyrka?

Der er næsten fuld garanti for at komme i julestemning, når du går rundt mellem de hyggelige boder med levende lys, forskelligt kunsthåndværk, delikatesser, dampende gløgg og duften af lunt bagværk med de traditionelle julekrydderier. Eller hvad med at nyde atmosfæren og en stemningsfuld koncert i en smuk gammel kirke?

Inspiration till din storstadssemester i november

Storstadssemester i november

Jag hoppas att du har blivit inspirerad till din storstadssemester i november.
Men om du tvivlar på om november nu är månaden du vill resa i så kan du orientera dig om klimatet och vädret på storstadssemester i september och oktober.

Och har du ännu inte beslutat dig för vilken storstad du vill besöka så kan du läsa vidare och få inspiration till en storstadssemester i november här:
Storstadssemester på hösten – klimat, evenemang och billiga flygbiljetter till 8 storstäder
Storstadssemester i Moskva – de bästa restipsen
En weekend i Reykjavik med naturen runt hörnet
Storstadssemester i Paris – dessa ställen får du inte missa!
5 nya destinationer – hit ska du resa

© istockphoto / Halfpoint, Geber86, Sami Sert, AleksandarNakic, itman__47, sborisov, Marc Dufresne, Olarty, fotoVoyager, artJazz, Mlenny

 

Andra relaterade blogginlägg:Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.