Två kvinnor står vid ett fartygs räcke och blickar ut över havet, samtidigt som de gör peace-tecken med händerna.

Tjejresa: varför och vart ska du resa med tjejkompisarna?

Annika-Myhre
Visst älskar jag att resa med min man och våra tre barn, men få saker laddar mina batterier lika mycket som att dra iväg på en tjejresa. Jag och mina närmast allierade på resande fot där vi tillsammans spenderar intensiva dagar fyllda med diskussioner om framtid, dåtid och allt däremellan – det är ren och skär lycka för mig!

Varför åka på tjejresa?

tips for tjejresor

Precis som jag uppskattar att resa till olika typer av resmål och göra olika typer av aktiviteter på mina resor uppskattar jag att resa i olika typer av konstellationer.

Varje resesällskap har sin specifika charm. På tjejresorna känns det som att jag och mina vänner får oceaner av tid att avhandla alla de där ämnena som vi inte riktigt hinner hemma, där både jobb, aktiviteter och vardagen i allmänhet har en tendens att sluka all vår tid.

Fördelar med att resa på tjejresa

Även om jag gärna reser med man och barn finns det några saker de inte uppskattar lika mycket som jag gör.

Att exempelvis sitta ner och fika i flera timmar och att ha möjlighet att gå i affärer lämpar sig i mitt fall betydligt bättre för en tjejresa än en resa med familjen.

Typer av resor som passar till tjejresor

tjejweekend

Jag tänker spontant att de flesta typer av resor också skulle passa utmärkt som rena tjejresor, beroende på vilka intressen som finns i gruppen man reser med.

Min ultimata resa med tjejerna innehåller variation Jag föredrar en aktiv weekend där vi går på museum, äter gott och tränar när tillfälle ges – men jag har också åkt iväg på rena spa/wellnessresor utan en enda kulturupplevelse i sikte. Omväxling förnöjer!

En dröm framöver är att få med mig mina tjejkompisar på en weekend inriktad på helt på träning, gärna en vandrings- eller yogaresa. Att dra iväg på en shoppingresa är dock inget för mig, men vet att många av mina vänner skulle uppskatta en sådan.

Storstäder som lämpar sig för tjejresor

tjejresa

Att välja ut några specifika storstäder som lämpar sig särskilt för tjejresor kan kännas som en omöjlig uppgift – jag har varit i ett gäng storstäder med mina kompisar och hoppas kunna besöka många flera framöver.

Mina personliga favoriter för storstadsweekends som vi har besökt har den gemensamma nämnaren att de alla ligger i Europa: Reykjavik, Warszawa, Istanbul, Tallinn och Amsterdam.

I framtiden hoppas jag att få komma iväg på den ultimata tjejresan till New York eller Dubai!

Hitta billiga flygbiljetter till de populäraste storstäderna i Travelmarkets flygsökmotor.

Mina bästa upplevelser på tjejresa

Jag samlar upplevelser på resande fot som andra samlar på frimärken.

Det finns några specifika tillfällen jag gärna tänker tillbaka på, flera av dem har jag upplevt med en eller flera av mina systrar och kusiner:

tjejresa– En hangup på magiskt god Pavlova som serverades på ett anrikt konditori i Tallinn, såpass att vi gick dit tre dagar i rad för att äta bakelsen tillsammans med en stor kopp rykande varm choklad.
– Att få tölta fram på de ljuvligt vackra isländska fälten på varsin pigg islandshäst är en oförglömlig upplevelse.
– Doften av eteriska oljor, yogamusik och porlande vatten. Jag och mina systrar har otaliga spaweekends i bagaget, det är ett vinnande resekoncept som vi aldrig någonsin tröttnar på!

Toppfoto af (c) Rosita Lincoln
Bilder (c) Annika Myhre

 Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy.