Charterresor  till Nessebar

Charterresor till Nessebar

Nessebar i Bulgarien är en kulturell pärla, som av många jämförs med Dubrovnik, och här väntar en verkligt unik kulturupplevelse på charterresan.

Billiga resor till Nessebar

Från Stockholm

Från Köpenhamn

Billiga resor till Nessebar

  • Urvalda erbjudanden

  • Stockholm

  • Köpenhamn

Festa Panorama Hotel
Festa Panorama Hotel Rum (utsikt mot stad) med balkong
Nessebar, Svartahavetkusten, Bulgarien 7. okt från Köpenhamn 7 nätter
All Inclusive
7 472:- Välj
Festa Panorama Hotel
Festa Panorama Hotel Rum (utsikt mot stad) med balkong
Nessebar, Svartahavetkusten, Bulgarien 18. okt från Stockholm 7 nätter
All Inclusive
7 631:- Välj
Bedöm resmål (86 omdömen)
4.5

Förtrollande charterresor till Nessebar

Nessebar i Bulgarien är en kulturell pärla, som av många jämförs med Dubrovnik, och här väntar en verkligt unik kulturupplevelse på charterresan.

Halvön, där den gamla staden Nessebar ligger, sträcker sig ut i Svarta havet. Staden anlades av folk från Thrakien för omkring 3 200 år sedan, och har regerats av en rad olika civilisationer genom historien – bland annat greker, bysantiner och naturligtvis de styrande under Osmanska riket.

Nessebar är en kulturpärla av hög kvalitet, och det är inte utan anledning som Nessebar har funnits på UNESCOs lista över världens kulturarv sedan 1983. Gamla Nessebar är vida berömt för sina helt otroligt många kyrkor, som ligger utspridda över halvön. Faktiskt har Nessebar det högsta antalet kyrkor per invånare – med över 40 existerande kyrkor.

På andra sidan bukten kan man kika direkt över till Sunny Beach, som med sin härliga, vita sandstrand lockar turister i tusental från hela Europa.

Nessebar-området ligger i Bulgariens sydöstra hörn, och har ett behagligt, soligt klimat, med genomsnittliga vattentemperaturer över 25 grader under högsäsongen.

Nya Nessebar
Går man mot söder, kommer man strax till stadsdelen Nya Nessebar, som med sina fina hotell ger möjligheter till en behaglig vistelse i direkt anslutning till de stora kulturupplevelserna. Nya Nessebar är också populärt för semestrar bland barnfamiljer som vill uppleva alla sidor av Bulgarien – de sköna stränderna, historien, kulturen, gatukommersen, och inte minst den utsökta maten på någon av alla restaurangerna.”

Stränderna är perfekta för barnfamiljer som vill kunna njuta obekymrat. Här leker barnen i vattenkanten, medan mor och far ligger i sanden och tittar på. Vattnet är lugnt och stilla och långgrunt.

Sanden är gyllene och mycket finkornig. Det finns här massor av möjligheter till mat och dryck, och dessutom till humana priser, så man behöver inte bekymra sig om att släpa med sig en massa matvaror till stranden. Går man en bit åt sidan längs stranden i Nessebar, kommer man till de härliga sanddynerna, där man kan ligga på sin handduk och slappa, utan att någon ber om en endaste euro. Sanden är mjuk och behaglig att ligga på, och här är det populärt bland många turister att koppla av en stund.

En del av hotellen i den nya delen av Nessebar ligger längst ut, vilket betyder att de bara har en liten park mellan hotellet och stranden, som oftast kan nås genom att gå nedför en liten trappa. Det innebär hög komfort för familjen eller kärleksparet som har åkt på en charterresa bara för att slappa i gott sällskap, och inte ha långt mellan stranden och hotellet.

God mat
Om man är matfrisk så är Nessebar ett absolut drömresmål på många olika sätt. Det bulgariska köket speglar geografin på så sätt att menyerna ofta är inspirerade både av Europa, Mellanöstern och Fjärran Östern. Det traditionella bulgariska köket tycks blanda smakerna på ett sätt som verkligen får det vattnas i munnen, oavsett vilken rätt som serveras.

Det finns ett enormt utbud av bra fiskrestauranger – det svåra är bara att välja. De flesta bulgariska rätter serveras med en utsökt sallad av något slag.

God mat i Nessebar kommer ofta i sällskap med den speciella bulgariska Rakian och de kvalitetsmässigt överlägsna bulgariska vinerna – röda såväl som vita. Restaurangerna ligger sida vid sida på huvudgatan, men också längs stranden finner man helt fantastiska restauranger med havsutsikt, låga priser och utsökta kök. Här behöver man inte vara kräsen, för menyerna innehåller i princip allt man kan önska sig.

Samtidigt är det otroligt billigt att äta ute i Nessebar. En barnfamilj på fem kan äta för mellan 250 och 300 kronor, och det inklusive drycker (2013).

Härliga utflykter från Nessebar
Nessebar ligger bra till med tanke på alla spännande utflykter som går att göra. Charterresenärer kan bland annat anmäla sig till utflykter till Istanbul i Turkiet på turer om en eller två dagar, till den gamla staden Sozopol, till huvudstaden Sofia, till jeepsafari, eller till segelturer i närområdet.

Det är också möjligt att ta sig till den större staden Varna, där man bland annat kan se delfinshower, vilket är populärt bland många turister.

Såväl nya som gamla delarna av Nessebar har massor att erbjuda, och om man är sugen på en charterresa som nästan innehåller allt man kan tänka sig, så kan Nessebar vara en riktigt bra kandidat till den perfekta semestern.

Sök charterresor med avresa från Danmark och Norge:
Charterrejser til Nessebar | Charterreiser til Nesebur

Charterresor och billiga resor till Bulgarien

Charterbolag med charterresor till Nessebar

  • Billiga charterresor med Escapeaway
  • Billiga charterresor med SOLFAKTOR
  • Billiga charterresor med Sunweb
  • Billiga charterresor med TripX
  • Billiga charterresor med TUI

Hitta resan till Nessebar här

Läs mer på vår blogg