Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Centrala Island

- Välj ort -

Fakta

Top
Lokalt namn
Óbyggdir

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Islands centrala högland är under vinterhalvåret stängt för trafik, vissa vägar öppnar först en bra bit in i juli. Man ska inte bege sig in i de avspärrade områdena, det finns många exempel på oförsiktiga turister som har råkat illa ut i detta område.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är den 10.00 på Islands Centrala Högland När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är den 11.00 på Islands Centrala Högland

Övernattning / Hotell

Top
På Islands centrala högland finns en del enklare campingplatser som ligger spridda längs vägarna i området. De lokala turistföreningarna äger en del sommarstugor i området som går att hyra. Det är alltid en bra ide att beställa i förväg. Beställ hotell i Centrala Island här

Lokal transport

Top

Särskilda förhållanden

Top
Var försiktig vid alla former av resor i höglandet. Rep, kompass, varma kläder, mobiltelefon, bensin, reservdäck, karta och liknande bör man ha med när man beger sig in i Islands högland.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.