Resguide till Den Egyptiska Medelhavskusten

Fakta

Top

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Egyptens nordkust och Alexandria kan besökas året runt. Alexandria är en stor stad och det kan bli kvävande hett under sommarmånaderna. Stränderna är praktfulla året runt men speciellt under våren och hösten är det behagligt att vistas i området.

Reselitteratur

Alexandria: A History and a Guide

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12:00 i Sverige, är den 13:00 vid Medelhavskusten.

Kultur och underhållning

Katakomber, gravar och museer finns det massor av i Alexandria. Men önskar man slå ihop sport och kulturaktiviteter, skall man pröva att dyka i havet utanför Alexandria. Sex till åtta meter ner står man plötsligen öga mot öga med sfinxer och kolossala statyer från det gamla Egypten. Annars är de praktfulla stränderna vid nordkusten också god underhållning i sig själva.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns massor av hotell längs nordkusten och i Alexandria. Vid kusten är det emellertid mest fyra- och femstjärniga. I Alexandria kan man hitta hotell i alla prisklasser helt från anspråkslösa hostels till femstjärniga hotell. Beställ hotell i Den Egyptiska Medelhavskusten här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är lätt att skaffa en taxi både i Alexandria och längs nordkusten. Taxibilarna är billiga men det är alltid bäst att avtala priset med chauffören innan man påbörjar färden.

Övrig transport

I Alexandria är det lokala bussnätet välutbyggt och det går också många bussar längs hela nordkusten. Det går också tåg från Alexandria till de större städerna i landet. I Alexandria kan man också ta en tur med en klassisk hästvagn runt i staden.

Särskilda förhållanden

Top
Alexandria är inte så skockat med turister som till exempel Hurghada i Sinai. Många egyptier håller sin semester i området så man kan ofta uppleva en mer autentisk egyptisk stämning här än vid Röda havet.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.