Sevärdheter Egypten

» Egypten
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r Från 5 610:- Från 2 741:- -
Charter (flyg+hotell) Från 2 599:- Från 3 928:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter Egypten

Aswandammen (Aswan)
Aswandammen är en av egyptiernas stoltheter i nyare tid (1970). Dammen kontrollerar vattenresurserna som det ju inte finns för många av i Egypten. I och med byggnationen av Aswandammen blev det för första gången möjligt för människan att kontrollera Nilen. Dammen innehåller inte mindre än 44.300.000 kubikmeter vand.
Elefantinerön (Aswan)
Elefantiner är det grekiska ordet för farao. Ön ligger ute i Nilen utanför Aswanstaden och är känd under namnet "Dörren till Syden" eftersom orterna här är de sydligaste i Egypten. Man får också en försmak på Sudan om man besöker öns två nubiska byar.
Alexandria (Den Egyptiska Medelhavskusten)
Alexandria är en mer modern storstad än Kairo. Staden har många hellenistiska och romerska drag från den gången, staden var Europas kulturella huvudstad. Man kan besöka grekisk-romerska museet, den grekiska amfiteatern och betrakta Pompejus' 25 meter höga granitpelare. Alexandria lockar inte bara till sig utländska turister, men är också en populär semesterort för egyptierna.
Dyk med sfinxer (Egypten)
Om man är i Alexandria och behärskar dykning, bör man utnyttja det. I vattnet utanför Pharos vid Alexandrias kust kan man nämligen, 6-8 meter ner, simma bland sfinxer och kolossala statyer av gamla egyptier. Här bland ruinerna av Alexandrias fyrtorn (ett av världens sju underverk) har egyptierna planer om att bygga en arkeologisk undervattenspark, så också folk som inte är dykare kan betrakta härligheterna.
Fiskeristaden Marsa Alam (Egypten)
Denna lilla fiskarstad vid Röda havet är värd att besöka om man gillar att dyka eller snorkla. Området bjuder på fantastiska koraller och fisk, men man skall se upp. Det kan finnas minor i området och det är inte alltid det har satts upp varningsskyltar. Man bör därför alltid fråga sig för först.
Kryssning på Nilen (Egypten)
I några av de längre kryssningarna på Nilen ingår en utflykt till Minya, som är en charmerande stad med romerska, grekiska och faraoniska ruiner. Är man intresserad av arkeologi finns det även ett intressant arkeologiskt område här. Dessa kryssningar varar oftast fyra nätter och går mellan Luxor och Aswan. På de längre, som varar sex nätter får man också se Abydos och Denderha på vägen.
Segla med feluck på Nilen (Egypten)
Feluckerna är de traditionella segelbåtar, som egyptierna använder på Nilen. Och det är en rolig upplevelse att pröva en kort tur med en av dessa båtar. Det kan vara åtta personer en feluck och man skall vara beredd på att pruta på priset med kaptenen.
Staden Hurghada (Hurghada)
Hurghada vid Röd havet har utvecklat sig till en populär semesterort under de senaste åren. Staden har inte så mycket annat än Röda havet att bjuda på, men det är till gengäld fantastiskt. Vill man surfa, snorkla, dyka eller utöva andra former för vattensport är Hurghada ett bra ställe. Det finns ett rikt utbud på guidade snorkel- och dykarturer.
Basarkvarteret Khan el Khalili (Kairo)
Basarkvarteret Khan el Khalili är något som måste upplevas. Här säljs allt från rosa plastsandaler till exotiska kryddor. Trängseln är enorm och man skall se upp med ficktjuvar. Till gengäld kan man också göra goda affärer om man är duktig på att pruta.
Egyptiska museet (Kairo)
Egyptiska museet i centrum av Kairo innehåller en stor och överväldigande samling av faraonisk och bysantinsk konst. Bland annat kan man ta sig en titt på de enorma rikedomar som hittades i gossekungen Tutankhamons grav.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Aswan
• Hurghada
• Kairo
• Luxor
Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK