Sevärdheter Förenade arabemiraten

Sevärdheter Förenade arabemiraten

Abu Dhabi

Al-Husn palatset

Abu Dhabis äldsta byggnad är från 1800-talet. Staden har med andra ord inte så mycket att bjuda på för den historiskt intresserade. Den pågällande byggnad är idag känd som Al-Husn palatset och blev i sin tid byggt över stadens vattenförsyning.

Fiskmarknaden Dhow Warf

Ett mysigt, men inte speciellt omfångsrikt avbrott från skyskrapor och den moderna världen, är fiskmarknaden Dhow Warf. Om man kommer tidigt om morgonen kan man få se när fiskarna kommer in med sin fångst.

Dubai

Dubais museum

I början av 1800-talet uppfördes det fort, som senare blev emirernas och regeringens huvudsäte och som idag innnehåller Dubais museum. Byggnaden är antagligen Dubais äldsta. Utställningarna på museet berättar Dubais historia i bilder och stora och små rekvisitor, liksom man kan få en inblick i stadens/emiratens geografi och natur. Samtidigt kan man få en inblick i de arkeologiska utgrävningarna, som görs i området.

Förenade arabemiraten

Abra-seglats i Dubai

Den intressantaste attraktionen är en segeltur på floden. Hyr en så kallad ”Abra” i en timme eller en halv, pruta om priset om sätt dig sedan till rätta och låt kaptenen zig-zagga in och ut mellan de många stora och små handelsskepp från hela världen som lastar och lossar i Dubais hamn.

Fujairahs arkeologiska museum

Den enda sevärdheten i Fujairah, förutom natuern och stränderna, är det arkeologiska och etnologiska museet. Musset har en utmärkt samling fynd från utgrävningar i granntrakterna. Den etnografiska delen innehåller vapen, husgeråd och klädesdräkter från Fujairahs gångna tid.

Hantverksmuseet i Abu Dhabi

En intressant inblick i emitatens gamla hantverkstraditioner får man i kvinnornas hantverks center, Handicraft Industrial Center, i huvudstaden Abu Dhabi. Här håller kvinnor liv i en lång rad hantverk och produkterna är naturligtvis till salu. Man bör dock beträda stället med varsamhet. En del kvinnor tycker inte om mäns närvaro i centret.

World Trade Center i Dubai

En ypperlig överblick över den imponerande stad, som Dubai ju är, får man från utsiktspunkten på 37 våningen i World Trade Center. Här kan man få tillträde i samband med en av de dagliga rundturerna som går av stapeln i centret.

Öken safari

Om man vill uppleva emiraternas öken, är detta lättast gjort från Dubai. Flera researrangörer arrangerar kortare och längre utflykter dit. Utflykter som inkluderar djurtittning, sandskidning och den obligatoriska kamelridningen, med mycket mera. Det utvisas överlag mycket stor uppfinningsrikedom med hänsyn till aktiviteter, som skall få öknen att bli till en upplevelse för turisterna.

Charter (flyg+hotell)
Priserna är givna per person
Boka dina sevärdheter här