Eventyrlige Svalbard / Longyearbyen

Billiga flygbiljetter från Göteborg (Säve) till Svalbard (Longyear).

Bra!
Du har nu prisgaranti
på denna sökning!
Avresa från
Destination
Avresa
 
Hemresa
 
Avresa från
Destination
Avresa
 
 
 
 
 
Resenärer
1 vuxen
Vuxna
-
Barn
-
Barnets ålder 1
-
Barnets ålder 2
-
Barnets ålder 3
-
Barnets ålder 4
-
Barnets ålder 5
-
Barnets ålder 6
-
Barnets ålder 7
-
Barnets ålder 8
-
Barnets ålder 9
-
Sök
Resetyp:Retur
  • Retur
  • Enkel resa
  • Flera resmål
Biljettyp:Ekonomi
  • Ekonomi
  • Ekonomi plus
  • Business Class
  • Första klass

Från Göteborg (Säve) till Svalbard (Longyear)

Svalbard är en norsk ögrupp. Ögruppen ligger i Arktis och är på jämnhöjd med norra Grönland. Det enklaste sättet att komma hit är att flyga till Svalbard-Longyear Airport, som ligger omkring tre kilometer utanför Longyearbyen. Longyearbyen är Svalbards största stad, och ligger på huvudön Spetsbergen.

I Longyearbyen finns många olika nationaliteter samlade. Härifrån utgår mycket forskning, och därför finns det många olika forskare tillresta från olika delar av världen. På den näst största staden på Svalbard, Barentsburg, är det däremot nästan enbart ryska och ukrainska invånare, eftersom de flesta i Barentsburg arbetar i gruvorna omkring staden.

Upplev ett annorlunda klimat på Svalbard

Det finns många olika anledningar att besöka Svalbard som turist. Det karga och till dels lite hårda klimatet lockar många, som vill se och uppleva landskap som man inte kan se andra ställen i världen. Här kan du uppleva midnattssolen, se isbjörnar och åka på äventyr. Vad sägs till exempel om att åka hundspann, paddla kajak bland sälar eller gå på långa vandringsturer? Kommer du hit om vintern är det störst sannolikhet att du kan se isbjörnar, för dem finns det många av på ön. Här bor totalt 2500 människor och 3000 isbjörnar.

En annan aktivitet för turister är att besöka några av de många isgrottorna som finns på Svalbard. Beroende på vilket år du kommer, och hur klimatet är då, ser de olika ut.

När du är på Svalbard kan du nästan inte undvika att prova några av öarnas gastronomiska specialiteter. Här finns lokala råvaror som till exempel säl, val, ren, ripa och den arktiska rödingen. Har du tur, kan du till och med få serverat isbjörn några gånger – men det händer inte så ofta. Innan du åker hem, ska du nästan prova att äta middag i en lappkåta.

Du kan boka billiga flygbiljetter till Svalbard från Göteborg-Save.

Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.