En pittoresk strandvy med blå stolar och bord framför en klarblå vik med båtar och berg i bakgrunden.

Resor till Lesbos

Den grekiska ön Lesbos är förförande vacker och lockar tusentals charterturister från hela världen med sina vackra stränder. Ön är bland annat känd för antikens kvinnliga diktare Sapfo och hennes kärleksdikter till kvinnor.

Billiga resor till Lesbos

Från Stockholm

Från Göteborg

Från Köpenhamn

Billiga resor till Lesbos

  • Urvalda erbjudanden

  • Stockholm

  • Köpenhamn

  • Göteborg

Diamond View
Diamond View Enrumslägenhet med balkong
Lesbos 8. sep från Köpenhamn 7 nätter
3 695:- Välj
Panorama Hotel
Panorama Hotel Dubbelrum
Petra 29. sep från Köpenhamn 7 nätter
4 088:- Välj
Pasiphae
Pasiphae Dubbelrum med balkong eller terrass
Skala Kallonis 29. sep från Köpenhamn 7 nätter
4 395:- Välj
Dionyssos
Dionyssos Dubbelrum
Skopelos 1. sep från Stockholm 7 nätter
5 095:- Välj
Mythical Coast Wellness Retreat
Mythical Coast Wellness Retreat Dubbelrum
Mitilini 29. sep från Köpenhamn 7 nätter
6 038:- Välj
Bedöm resmål (77 omdömen)
4.6

Njut en charterresa till Lesbos

Lesbos har det mesta man kan önska av en charterresa till solen. Här finner man långa, härliga sandstränder, små idylliska byar, borgar och slott från fjärran tider, och ett rikt fågelliv. På Lesbos finner man dessutom ett varierat utbud restauranger, som serverar både grekiska och internationella rätter.

Riktiga kännare vet att det är på Lesbos men finner den absolut bästa ouzon. Om man tidigare har varit på charterresa i Grekland, har man utan tvekan smakat ouzo, men på Lesbos blir destillationen av den kända drycken till en konstart i de omkring 21 destillerier som finns på ön.

Denna härliga ö är också vida berömd för sin fina olivolja. Redan på 1800-talet försåg Lesbos resten av Europa med kvalitetsolja, och de eleganta franska societetskvinnorna badade med parfymerad olivolje-tvål från Lesbos.

Huvudstaden Mitilini och de omkringliggande orterna Plomari och Molyvos har en rad herrgårdar som har byggts av de förmögenheter som producenterna av olivolja och tvål har samlat på sig. De är vackra byggnader som absolut är värda ett besök.

När man nämner Lesbos tänker kanske många på antikens kvinnliga diktare Sapfo, som skrev blomstrande kärleksdikter till kvinnor, och det är faktiskt härifrån som uttrycket för kvinnlig homosexualitet kommer ifrån.

Då det är förbjudet att bygga stora hotellkomplex på Lesbos, framstår ön som relativt orörd av turismen.

Avkopplande strandliv
En av de vackraste och mest eftertraktade stränderna på Lesbos är Tarti. Det är en klassisk kvalitetsstrand med turkosfärgat vatten, som tagen ur en turistbroschyr. Stranden med sin fina sand ligger vid foten av en kulle och är populär både bland turister och bland lokalbefolkningen.

Har man sagt charterresa och Lesbos, så måste man också nämna Vatera. Det är en av Medelhavets mest unika stränder, som sträcker sig långt ut i horisonten. Vatera tillhör ett av öns mest berömda semesterområden, och under sommaren finner man här ett enormt urval barer och tavernor, som ser till att gästerna får en härlig semester.

Nära staden Petra finner man också en strand som är svårslagen. Det är en fantastisk sandstrand med hotell, tavernor, barer, och naturligtvis härliga restauranger som serverar den fräscha grekiska maten till hungriga charterresenärer. Det är en livlig plats både om dagen och om natten, men samtidigt också ett resmål som många barnfamiljer väljer. Här finns ett fantastiskt utbud med vattensporter och andra semesteraktiviteter med stranden i fokus.

Lesbos har så många unika stränder, att en charteresa på en vecka egentligen bara ger ett smakprov på allt vad denna härliga ö har att erbjuda.

Huvudstaden Mitilini
Den största staden på Lesbos är Mitilini. Staden ligger på den norra sidan av ön, och omkring fem kilometer härifrån ligger flygplatsen, där charterflygen landar i en konstant ström under högsäsongen. Från flygplatsen är det enkelt och relativt billigt att ta sig in till staden med taxi.

Kollektivtrafiken är ett bra och enkelt sätt att ta sig runt med på denna paradisiska ö. Bussarna kanske kan vara lite långsamma ibland, och temperaturen kan lätt dra sig upp mot 40 grader, men å andra sidan, varför stressa på semestern? Den härliga sommarvärmen är ju trots allt en av anledningarna till att både singlar, par och barnfamiljer väljer just Lesbos.

Grekland har några av Europas mest intressanta marknader, och Mitilinis tillhör tveklöst en av de absolut bästa. Staden har i övrigt också ett museum – Theophilos Museum – populärt både bland turister och bland lokalbefolkningen. Om du är intresserad av historia så kan ett besök i Moria varmt rekommenderas. Moria ligger omkring tio kilometer från huvudstaden, och här kan man se resterna av den vackra romerska akvedukten, som troligen byggdes av Romarrikets kejsare Hadrian, strax efter Jesu födelse.

Aktiviteter
Nära Sigri ligger ett naturhistoriskt museum och den intressanta förstenade skogen, väl värd ett besök.

Den förstenade skogen är resultatet av den geologiska aktivitet som pågick i området omkring den nordvästra delen av Lesbos för ca 20 miljoner år sedan. Ett vulkanutbrott fick stora mängder lava och aska att täcka området, och resultatet är i dag denna märkliga syn – en av världens största förstenade skogar.

Vill man göra något annorlunda och ställa bilen ett slag, så finns utmärkta möjligheter att se Lesbos från cykel, eller helt enkelt genom att vandra, men det går också utmärkt att se ön från hästryggen, eller varför inte åsneryggen! Det är verkligen en speciell upplevelse, och gör garanterat semestern minnesvärd för barnen.

När man är på chartertur i den grekiska ö-världen så finns det naturligtvis också möjligheter att ta sig längre ut från ön, och besöka någon av de andra öarna, exempelvis Molyvos och Petra.

Vill man komma bort från den svenska vintern och njuta en tidig vår på Lesbos, så kommer belöningen som ett brev på posten – med flockar av vackra, färgglada fåglar, och en blomstrande flora på denna grekiska paradisö.

En charterresa till Lesbos ger inte bara minnen för livet, utan också lite mer över i plånboken – mycket tack vare Lesbos popularitet som resmål. Det går ofta att hitta billiga charterresor hit, oavsett säsong.

Sök charterresor med avresa från Danmark och Norge:
Charterrejser til Lesbos | Charterreiser til Lesvos

Charterresor och billiga resor till Grekland

Charterbolag med charterresor till Lesbos

  • Billiga charterresor med Apollo
  • Billiga charterresor med Ving