Kvällsbild av en pittoresk hamnstad med vitkalkade hus och mjukt ljus som reflekteras i vattnet.

Resor till Naxos

Naxos är den största ön i den grekiska ögruppen Kykladerna, och i den grekiska mytologin föddes gudarnas kung här; Zeus.

Billiga resor till Naxos

Från Stockholm

Från Göteborg

Från Köpenhamn

Billiga resor till Naxos

  • Urvalda erbjudanden

  • Stockholm

  • Köpenhamn

  • Göteborg

Katerina (Naxos)
Katerina (Naxos) Enrumslägenhet
Agia Anna 31. aug från Köpenhamn 7 nätter
5 096:- Välj
Katerina (Naxos)
Katerina (Naxos) Enrumslägenhet
Agia Anna 31. aug från Göteborg 7 nätter
5 244:- Välj
Katerina (Naxos)
Katerina (Naxos) Enrumslägenhet
Agia Anna 31. aug från Stockholm 7 nätter
5 394:- Välj
Naxos Beach
Naxos Beach Dubbelrum
Naxos by 24. aug från Köpenhamn 7 nätter
5 735:- Välj
Naxos Beach
Naxos Beach Dubbelrum
Naxos by 24. aug från Göteborg 7 nätter
5 904:- Välj
Harmony Naxos
Harmony Naxos Enrumslägenhet
Agia Anna 17. aug från Göteborg 7 nätter
5 998:- Välj
Naxos Beach
Naxos Beach Dubbelrum
Naxos by 24. aug från Stockholm 7 nätter
6 053:- Välj
Harmony Naxos
Harmony Naxos Enrumslägenhet
Agia Anna 17. aug från Köpenhamn 7 nätter
6 097:- Välj
Anaxos Hotel
Anaxos Hotel Enrumslägenhet med balkong
Naxos 15. sep från Köpenhamn 7 nätter
6 345:- Välj
Harmony Naxos
Harmony Naxos Enrumslägenhet
Agia Anna 17. aug från Stockholm 7 nätter
6 426:- Välj
Spiros
Spiros Enrumslägenhet I Nedsänkt Markplan
Naxos by 17. aug från Köpenhamn 7 nätter
7 423:- Välj
Evdokia
Evdokia Enrumslägenhet
Agia Anna 14. sep från Köpenhamn 7 nätter
7 460:- Välj
Spiros
Spiros Enrumslägenhet I Nedsänkt Markplan
Naxos by 17. aug från Göteborg 7 nätter
7 498:- Välj
Alkyoni Beach
Alkyoni Beach Standardrum
Naxos by 31. aug från Köpenhamn 7 nätter
7 570:- Välj
Aegean Land
Aegean Land Dubbelrum
Agia Anna 31. aug från Köpenhamn 7 nätter
7 655:- Välj
Spiros
Spiros Enrumslägenhet I Nedsänkt Markplan
Naxos by 17. aug från Stockholm 7 nätter
7 790:- Välj
Alkyoni Beach
Alkyoni Beach Standardrum
Naxos by 31. aug från Göteborg 7 nätter
7 793:- Välj
Orkos Beach
Orkos Beach Dubbelrum
Agia Anna 29. jun från Köpenhamn 7 nätter
7 831:- Välj
Aegean Land
Aegean Land Dubbelrum
Agia Anna 31. aug från Göteborg 7 nätter
7 880:- Välj
Alkyoni Beach
Alkyoni Beach Standardrum
Naxos by 31. aug från Stockholm 7 nätter
7 942:- Välj
Bedöm resmål (78 omdömen)
4.5

Sök och hitta den bästa charterresan till Naxos

Naxos, den största ön i Kykladerna, har en härligt vacker huvudstad, imponerande bergsområden och stillsamma, vykortslika kustorter. Många har genom tiden styrt sin charterresa mot just Naxos, och det finns naturligtvis gott om anledningar till att välja att resa hit, men en av dem är att man oftast får bra valuta för pengarna.

Ön är kritvit, och ligger vackert belägen i Egeiska havets azurblå vatten. Till Naxos finns gott om konventionella charterresor, och väl framme möts du av underbara stränder, härliga hotell, och inte minst god mat. Naxos bjuder också på en rik kultur och historia som man som turist kan dyka ned i. Här finns många ruiner från de olika historiska perioderna, som är väl värda att besöka.

På Naxos västra sida ligger de flesta orterna, och det är också här som man finner några av de många exotiska stränderna.

Naxos har ett välutvecklat jordbruk, med frodiga dalar som konstbevattnas. Här odlas vete, grönsaker, citrusfrukter, druvor och naturligtvis oliver.

Huvudstaden Naxos
Den största staden är själva Naxos, och ligger vid foten av en kulle, och på toppen finner man en vacker venetiansk borg.

Stadens domkyrka från 1200-talet är också väl värd ett besök. I den gamla stadsdelen finner man vackra, vitkalkade hus, flera stora venetianska adelshus, och trånga, charmiga gator. Här det som upplagt för en avstressande, avkopplande promenad.

Nära staden mot söder ligger de berömda och tillika vidunderliga, kilometerlånga sandstränderna, som är mycket populära och besöks av många av Naxos turister.

Den moderna flygplatsen ligger nära Naxos stad, och här landar charterflyg från hela Europa.

Underhållning för både stora och små
Många av stränderna på Naxos är långgrunda, och ön är därför särskilt populär bland barnfamiljer som vill slappa lite i sanden medan barnen leker i vattenkanten med hink och spade.

Vädret på Naxos är alltid bra under sommarsäsongen, och eftersom stränderna tillhör några av Greklands bästa, är det många av turisterna som år efter år återvänder till ön.

Det finns en mängd olika stränder att välja mellan på Naxos. De allra flesta av stränderna har fin, vit sand, men man kan också hitta stränder med småsten – ett bra alternativ om du vill vara mer för dig själv, då dessa stränder inte lockar lika många besökare som de med fin sand.

Nära Naxos stad finner man stranden Agios Georgios, som är täckt av fin sand. Den är speciellt populär bland barnfamiljer, som uppskattar säkerheten och det rena vattnet. Samtidigt är det en strand som är lätt att ta sig till, tack vare närheten till staden. Här finns också gott om tavernor, så man behöver knappast gå hungrig.

På norra sidan av Naxos ligger stränderna Ammitis, Abram och Apollonas, och mot öster finns stränderna i Moutsouna, Psili Ammos och Lionas. För att komma dit krävs en bil- eller bussresa i ca en halvtimme, och under färden passerar man bland annat den vykortsvackra byn Apiranthos.

På Naxos södra del ligger stranden i Panormos, som tillhör en av de mest stillsamma stränderna. Här är det som upplagt för långa, romantiska promenader i sanden, med partnern i handen.
De mest kända stränderna på Naxos är annars de som ligger på den västra sidan. Bland andra Agios Prokopis, som ligger mindre än fem kilometer från huvudstaden, och 25 kilometer ut ligger den vackra Ayiassos-stranden.

När det gäller strandaktiviteter så är det svårt att hitta en som inte finns på Naxos! Ön är faktiskt berömd för de många möjligheterna, i synnerhet vattensport, och här kan du prova på jetski, vindsurfa, snorkla, dyka eller varför inte åka vattenskidor? En charterresa till Naxos kan därför fungera som en utmärkt sportresa med mycket aktiviteter, men till ett mycket lägre pris än vad många andra liknande resmål erbjuder.

Se och upplev Naxos
En semester på Naxos är på många sätt också en resa tillbaka i tiden. Ön har en rad tempelruiner, exempelvis för gudarna Demeter och Dionysos, gamla, vackra bysantinska kyrkor, arkeologiska museer och inte minst en mängd kloster.

Naxos är den största ön i Kykladerna, och tillika födelseort för självaste Zeus – gudarnas kung. Väl här får man inte missa en tur över fördämningen till Palatia, där man finner Portara, en enorm och 2 500 år gammal stenport till vad som en gång var ett tempel.

Greklands kultur och historia är synlig överallt på Naxos, men långt de flesta åker hit för att koppla av, bada, sola och njuta det grekiska köket – alltmedan solen går ner i det blå havet. Naxos har det mesta man kan förvänta sig av den perfekta charterresan till Grekland.

Sök charterresor med avresa från Danmark och Norge:
Charterrejser til Naxos | Charterreiser til Naxos

Andra resmål till Kykladerna

Charterbolag med charterresor till Naxos

  • Billiga charterresor med Apollo
  • Billiga charterresor med Escapeaway
  • Billiga charterresor med Ving