Sista minuten till Naxos

Sista minuten till Naxos

Upplev frodiga Naxos - köp din sista minuten i dag!

Bedöm resmål
4,6
(208 omdömen)
Naxos är en av det vackra Greklands många klassiska semesteröar, och ön är den största av Kykladerna, som ligger i Egeiska havet. Naxos är dessutom berömd för att vara den mest fruktbara och frodiga ön i Kykladerna, vilket naturligtvis beror på en hel del nederbörd, men självklart bjuder ön också på goda möjligheter till soligt väder, vackra ständer och härligt natursköna omgivningar.

Strandparadiset Naxos

På Naxos finner du ett äkta strandparadis, som bjuder på härliga semesterupplevelser för alla åldersgrupper. Ön har gott om plats, och dess luftiga utsikter över kilometerlånga, gyllene badstränder saknar motstycke i denna del av Grekland. Här kan du i lugn och ro ta en tupplur på någon solstol, medan du låter den varma solen dansa över din kropp.

Är du lite mer av den aktiva semestertypen, som inte drar dig för att kombinera solbadandet med aktiviteter både på land, i vatten och i luften (!), så finns här fina möjligheter. Bland annat kan du prova på vattenskidor och vindsurfing, eller varför inte ge dig iväg på en motionsrunda och upptäcka de nästan orörda vikarna längs det vackra kustbandet.

Antik marmor i Naxos
Många är de som kopplar ihop marmor med Grekland - och det finns naturligtvis en anledning till detta - och i synnerhet på Naxos. Det är nämligen på Naxos som bearbetningen av marmor till statyer utvecklades. Man kan därför fortfarande hitta stora marmorstatyer, som ännu inte är färdigställda, runtom i öns antika marmorbrott – några som har hela 2 600 år på nacken.

Utöver antik marmor finner man i Naxos förhistoriska tid också historien om vinguden Dionysos, som enligt den grekiska mytologin lärde invånarna att producera vin. En konst som befolkningen på ön än i dag fortfarande gör med stor stolthet. Vinet är välkänt för sin utsökta kvalitet och goda smak, och skulle man få lust att njuta ett glas, finns det gott om mysiga tavernor runt ön som bjuder på goda möjligheter till provsmakning.

Resebolag med sista minuten resor till Naxos

Sista minuten resor med Apollo
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.