En fridfull strandkrog med trämöbler och vita parasoller framför det glittrande havet.

Resor till Thassos

Thassos är en vacker, grön, grekisk ö, som lyckats bevara mycket av sin ursprungliga charm och sina traditionella och natursköna omgivningar. Ön har ingen flygplats och är samtidigt den nordligaste ön i Egeiska havet, vilket gör Thassos till ett av Greklands bäst bevarade smultronställen. Färjan över det stillsamma havet är bara den värd en resa hit.

Billiga resor till Thassos

Från Stockholm

Från Köpenhamn

Billiga resor till Thassos

  • Urvalda erbjudanden

  • Stockholm

  • Köpenhamn

Egeo Hotel
Egeo Hotel Dubbelrum superior
Thassos 24. aug från Köpenhamn 7 nätter
4 295:- Välj
Makedonia
Makedonia Tvårumslägenhet
Potos 17. aug från Köpenhamn 7 nätter
4 495:- Välj
Kouros
Kouros Studiolägenhet högst tre personer
Thassos stad 31. aug från Stockholm 7 nätter
4 784:- Välj
Louloudis Fresh
Louloudis Fresh Dubbelrum
Ormos Prinou 31. aug från Köpenhamn 7 nätter
5 295:- Välj
Louloudis Boutique & Spa
Louloudis Boutique & Spa Dubbelrum delvis havsutsikt
Scale Rachoniou 10. aug från Stockholm 7 nätter
6 742:- Välj
Bedöm resmål (92 omdömen)
4.4

Thassos – norra Greklands pärla

Själva ön är något mindre än Bornholm, och nästan allt folkliv är koncentrerat till hamnorterna. På öns mitt finner man gröna, frodiga berg, och vandringsleder som väntar på att utforskas.

Thassos har gyllene, härliga sandstränder, och en extraordinärt rik natur. Här finns också gott om mysiga tavernor, små enkla barer, och oändliga möjligheter till aktiviteter på land och till sjöss – oavsett om man reser som familj, som par eller som ensamresenär.

Thassos natur och historia
Thassos är tack vare sitt läge en av de grönaste och mest frodiga öarna i den grekiska ö-världen. Färgglad flora och mörkgröna träd sträcker sig långt uppåt de höga bergen. På bergen finns anlagda och säkra vandringsleder, där svårighetsgraderna varierar – vilket säkerställer att det finns något för hela familjen, inklusive de mindre barnen.

Emellanåt vandrar man förbi några historiska monument, då Thassos historia sträcker sig tillbaka ända till tiden kring Jesu födelse. Denna spännande historia kan också utforskas närmare på något av Thassos klassiska och oformella museum.

Inget grekiskt resmål är komplett utan stränder, och här utmärker sig Thassos. Här finns kilometerlånga, glittrande vita sandstränder, där de turkosa vågorna skummar in över sanden. Vattnet är varmt omkring Thassos, och lokalbefolkningen badar året runt. Stränderna är mycket barnvänliga, och på de flesta finns det strandbarer med mat och dryck. Det finns också några stränder där strandbarerna har öppet till långt in på natten, och där både lokala öbor och turister festar tillsammans.

Thassos invånare är kända för sin öppenhet, sin gästfrihet och sin vänlighet. Därutöver har ön generellt sett en lägre prisnivå jämfört med de mer populära turistöarna i Grekland, vilket möjliggör lite av en lyxsemester till ett väldigt plånboksvänligt pris.

Hitta din härliga charterresa till Thassos.

Sök charterresor med avresa från Danmark och Norge:
Charterrejser til Thassos | Charterreiser til Thasos

Charterresor och billiga resor till Grekland

Charterbolag med charterresor till Thassos

  • Billiga charterresor med Airtours
  • Billiga charterresor med Sunweb
  • Billiga charterresor med Ving