Sista minuten till Thassos

Sista minuten till Thassos

Res billigt till Thassos

Bedöm resmål
4,6
(225 omdömen)
Letar du efter en billig semester, kan det vara en god idé att kika efter sista minuten resor till den grekiska ön Thassos. Ön ligger i Egeiska havet, nära det grekiska fastlandet, och är känd för sitt fantastiskt vackra landskap med pinjeträd och olivlundar.

Thassos historia

Thassos har varit befolkat sedan flera tusen år före Kristus, då fenicierna bodde på ön. Fenicierna kom till ön för att gräva guld och malm, och för att exportera trä och marmor till Italien, Egypten och andra områden i Europa och främre Asien. Thassos är med sina 379 km2 något större än en fjärdedel av Öland, och här bor knappt 15 000 människor.

I dag är turismen Thassos i särklass största inkomstkälla, och varje år besöks ön av resenärer från hela världen, inklusive många besökare från Sverige.

Mer om Thassos
Det är ofta enkelt att hitta en billig sista minuten resa till Thassos, och ön är ett bra resmål både för en avkopplande semester med familjen eller för en romantisk semester med din partner. Jämfört med andra grekiska öar är det relativt få turister som besöker Thassos, och eftersom det inte finns någon flygplats på ön, behöver man ta sig hit med en lokal färja. Det är dock knappast något problem, utan ger bara ett extra inslag i din semester. Mycket tack vare avsaknaden av flygplats, har ön lyckats behålla sin ursprungliga charm och atmosfär.

De sköna stränderna
Thassos har åtskilligt med vackra, vykortslika stränder, och stränderna på Thassos skiljer sig i mångt och mycket från andra grekiska stränder, bland annat genom sin autentiska atmosfär, men också för den relativa avsaknaden av turister. Bland de mest kända stränderna finner man Golden Beach, Makriamos, Paradise Beach och Limenaria Beach.

Om du besöker Thassos, kan det varmt rekommenderas att också besöka några av de små bergsbyarna med traditionell grekisk arkitektur, stenhus, kullerstenslagda gator och unika tegeltak.

Gå på upptäckt i naturen
På Thassos får man heller inte missa öns vackra natur, där pinjeträd och olivlundar kan nås via välplanerade stigar. Vill du ta dig runt på egen hand går det bra att hyra bil eller tvåhjuling, men det är absolut inget krav. Thassos är väl utbyggt med lokala bussar, så det går faktiskt att upptäcka ön som grekerna själva gör. Lokalbussarna är också ett utomordentligt sätt att se lite av det genuint vardagliga Thassos.

Resebolag med sista minuten resor till Thassos

Sista minuten resor med Airtours
Sista minuten resor med Apollo
Sista minuten resor med Ving
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.