Resguide till Jakarta

Fakta

Top
Lokalt namn
Jakarta gick under dess holländska period, fram till 1949, under namnet Batavia.
Invånare
9.341.400 (1996)
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige är den 18.00 i Jakarta (Sommartid). När klockan är 12.00 i Sverige är den 19.00 i Jakarta (vintertid).

Bästa restid

Top
Den bästa tiden för att besök är generellt under torrtider, som infaller mellan maj och oktober. Det är fortfarande mycket varmt men värme är torr och därför behaglig. Runt jul och under europeisk semestertid kan det vara mycket turister. Priserna stiger ofta i samband med Ramadan, som infaller vid olika tider år för år.

Reselitteratur

Top
Lonely planet: Jakarta Citygude

Kultur och underhållning

Top
Nattlivet i Jakarta är faktiskt okej. Det vimlar av barer, happenings, biografer med de senaste filmerna, diskotek mm. Testa till exempel nattlivet på gatan Jalan Abang Timur 1. Men turister föredrar ofta att kolla på mer exotisk underhållning såsom dans . Särskilt i Taman Ismail Marzuki kan man se dessa föreställningar.

Övernattning / Hotell

Top
Alla önskemål vad gäller övernattning kan uppfyllas i Jakarta. Det finns allt från lyxhotell till det enklaste rum. passar också varje plånbok. Beställ hotell i Jakarta här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är sällan nödvändigt att beställa taxi. Överallt kan man snabbt få tag i en taxi.

Övrig transport

Kommunikationssystemet är väl utbyggt både i och utanför Jakarta. Det finns bra landsvägar, tågförbindelser och en rad flygplatser. Förbindelserna från Jakarta till Java och övriga Indonesien är goda, såsom bör för en huvudstad. Tanjungpriok hamnen är Indonesiens största. Offentliga transportmedel i Jakarta är buss, minibuss, becaks och i vissa områden cykeltaxi.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.