Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Kairo

Sevärdheter

Basarkvarteret Khan el Khalili (Kairo)
Basarkvarteret Khan el Khalili är något som måste upplevas. Här säljs allt från rosa plastsandaler till exotiska kryddor. Trängseln är enorm och man skall se upp med ficktjuvar. Till gengäld kan man också göra goda affärer om man är duktig på att pruta.
Egyptiska museet (Kairo)
Egyptiska museet i centrum av Kairo innehåller en stor och överväldigande samling av faraonisk och bysantinsk konst. Bland annat kan man ta sig en titt på de enorma rikedomar som hittades i gossekungen Tutankhamons grav.
Gamla Kairo (Koptiska Kairo) (Kairo)
Gamla Kairo bjuder på ett gammalt fort, några kyrkor och ett kloster. Utöver det har stadsdelen en speciell stämning som gör att man med lite fantasi kan tänka sig hundratals av år tillbaka i tiden. Detta inte minst på grund av de smala gränderna mellan byggnaderna. Tag en promenad runt omkring de gamla byggnaderna och se en del av Kairo som är mycket mer stillsamt än centrum.
Pyramiderna (Kairo)
De gamla faraonernas enorma byggnadsverk kan ses i området Giza som ligger cirka 20 kilometer från Kairos centrum. Den största av de tre pyramiderna är 137 meter hög och är byggd av inte mindre än 3 miljoner stenblock.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Aswan
• Hurghada
• Kairo
• Luxor
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.