Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Kairo

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r - Från 2 938:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
El Qahira
Invånare
14.000.000 (2000)
Tidszon
När klockan är 12:00 i Sverige, är den 13:00 i Kairo.

Bästa restid

Top
Sommarmånaderna är varma. Då når temperaturen upp över 40 graderstrecket medan oväsendet, bilavgaserna och den överväldigande människomängden förblir den samma. På våren är temperaturen mer human och följaktligen är våren en bra period om man skall besöka Kairo.

Reselitteratur

Top
Kairo: The City Victorious Lonely Planet Kairo

Kultur och underhållning

Top
En av de stora attraktionerna i Kairo är lysshowen vid pyramiderna där dessa enorma byggnadsverk samt den stora sfinxen lyses upp. Annars är bara det att gå på Kairos gator och insupa atmosfären ett måste, när man är i denna stad, som är en av de mest dynamiska i världen. På många av Kairos restauranger och på kortare båtturer på Nilen kan man dessutom ofta uppleva egyptisk magdans och traditionell egyptisk folkmusik som ett supplement till middagen.

Övernattning / Hotell

Top
I Kairo finns allt från femstjärniga hotell till de mest anspråkslösa pensionat och hostels där man kan övernatta för några få egyptiska pund. Beställ hotell i Kairo här

Lokal transport

Top

Taxi

Ett snabbt och billigt sätt att ta sig fram på i Kairo på är med taxi. Taxibilarna är ofta i eländigt skick och chaufförerna kör oftast som galningar men det sker förvånansvärt få allvarliga olyckor. Glöm inte att förhandla om priset.

Övrig transport

Bussar är det viktigaste och mest använda transportmedlet i Kairo utöver taxi.

Särskilda förhållanden

Top
Man skall vakta sina värdesaker i Kairo. Speciellt när man rör sig i de smala gränderna. Det är också en god idé att ägna trafiken lite extra uppmärksamhet. Trafikregler är något som är till för brytas i detta land så det kan ibland vara halvfarligt att korsa gatan.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.