Resguide till Kalimantan

Fakta

Top

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Den bästa tiden ett besök är normalt under torrtider som är mellan maj och oktober. Det är mycket varmt men värmen är övervägande torr mycket och därmed mer behaglig. Man kan resa i regntid - men det är inte optimalt.

Reselitteratur

Perilus Travel Guide: Borneo / Kalimantan Orangutangs: Wizards of the rain forrest

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige är den 18.00 på Borneo. (Sommartid) När klockan är 12.00 i Sverige är den 19.00 på Borneo. (Vintertid)

Kultur och underhållning

Många turister är på jakt efter autentisk Daya-kultur. Och det annordnas också tillställningar till turisternas ära runt om på ön. Dessa tillställningar är vad de är: en show för turister utan särskilt mycket av sanningsenlighet. Det finns över 20 biografer i huvudstaden Banjarmasin. Där finns även en hel del karaoke- barer

Övernattning / Hotell

Top
Som i övriga Indonesien - men urvalet är mindre och kvaliteten likaså. I de större städerna finns en hel del övernattningsmöjligheter. I Banjarmasin finns det 7 med stjärnor och 20 hotell med lägre standard. Beställ hotell i Kalimantan här

Lokal transport

Top

Taxi

I de större städerna finns det gott om taxibilar.

Övrig transport

Du kan också använda dig av de mer lokala transportmedlen såsom becaks, cykeltaxi, bemoer etc. På flera ställen kan man hyra motorbåtar (med chaufför) för flodtransporter.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.