Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Katalonien

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 1 595:- Från 1 125:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter

Camp Nou stadion (Barcelona)
Camp Nou är FC Barcelonas hemmaplan och är ett imponerande stadion med plats för 100.000 åskådare. Klubben har ett museum, som man kan besöka stamtidigt med Camp Nou. Museet visar hela FC Barcelonas historia och visar bilder på de många världsstjärnorna som har spelat i laget.
Gatan La Ramla (Barcelona)
Ramlagatan är Barcelonas huvudgata och är en av de berömdaste gatorna i världen. Ramlan sträcker sig från den enorma Plaza de Andalucia till Barcelonas imponerande hamn. Ramlan Har skuggiga träd, ett myller av restauranger ( och turister), konstnärer i många avskuggningar och en stämning, som man inte finner på något annat ställe i staden.
La Sagrada Familia byggnaden i Barcelona (Barcelona)
La Sagrada Familia, som ligger mitt i den eleganta katalonska staden Barcelona, är ett förunderligt byggnadsvärk. Det var arkitekten Antoni Gaudi som påbörjade byggnaden av den spektakulära kyrkan med de märkliga månlika färgerna och formerna. Kyrkan blev inte färdigbyggd före Gaudis död, och ännu i dag arbetar man fortfarande på att bli klar med bygget i Gaudis anda. Skall man se en attraktion i Barcelona skall det absolut vara Sagrada Familia.
Parc Nöell (Barcelona)
Parc Nöell är parken där den förunderliga Antoni Gaudi har haft fria händer. Bänkarna i parken slingrar sig som märkliga färgrika fantasibänkar, och man kan få en vacker utsikt över staden från parken. Det är ofta live-musik i parken, som man kan avnjuta tillsammans med Gaudis arkitektur.
Byn Tossa de Mar (Katalonien)
Tossa de Mar är en mysig vit by med smala gator. Byn sträcker sig längs en bukt, där det finns goda möjligheter för att utöva vattensporter. Tossa var ett av de första ställena på Costa Brava som attraherade turister. De första var en liten grupp konstnärer och författare, som kom till Tossa på 30`talet. I dag är orten väl besökt av charterturister.
Pyrenéerna (Katalonien)
Pyrenéerna bjuder på eminenta möjligheter för trekking och vandring i ett storslaget landskap. Och man behöver inte bära på tält och campingutrustning, eftersom det finns ett stort utbud av övernattningsmöjligheter i de små bergsbyarna. Den bästa tiden att vandra i Pyrenéerna är från slutet av juni till början av september. I årets andra månader kan snö göra det besvärligt att vandra.
Staden Lleida (Lleida)
Lleida är en av Kataloniens historiska städer och är utgångspunkt för många vandringsturer i Pyrenéerna. Lleidas imponerande katedral är helt klart ett besök värd. Den byggdes i sandfärgad sten mellan det 13:e till det 15:e århundrade, och står som en sorts monument i Lleida, eftersom den dominerar stadsbilden helt.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Barcelona
• Bilbo
• Lleida
• Madrid
• Malaga
• Seville
• Valencia
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.