Resguide till Lombok med Gili öarna

Fakta

Top
Invånare
Cirka 2.400.000

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Om du skall vandra eller dåsa på stranden är torrtider att föredra, särskilt juni till oktober. Lombok kan dock även besökas under regnperioden (oktober till maj) - ön är då mycket frodig, grön och inbjudande. Räkna med minst ett skyfall per dag.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige är den 19.00 på Lombok (Sommartid). När klockan är 12.00 i Sverige är den 20.00 på Lombok (vintertid).

Kultur och underhållning

Sasak-kulturen tar sig i uttryck bland annat genom sin enastående vävteknik och dramatiska dans. I städerna Cakranegara, Sukarara och Puyung finns textilier. Många av dem är till salu. Nattlivet är inte imponerande - det som finns, finns i Sengigi och på de tre Gili-öarna - särskilt på den största, Trawangan.

Övernattning / Hotell

Top
På öarna och vid stränderna finns främst bungalows. På Sengigi- stranden finns dyra hotell. Beställ hotell i Lombok med Gili öarna här

Lokal transport

Top

Taxi

Ibland kan det var svårt att få fatt i taxi, men det är inte omöjligt. Avtala om priset i förväg.

Övrig transport

Som i övriga Indonesien. I Matram på Lombok finns en större flygplats. Den enda transport på Giliöarna, förutom egna ben, är hästdragna Cidomos.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.