Resguide till Luxor

Fakta

Top
Lokalt namn
Luxor
Invånare
150.000
Tidszon
När klockan är 12:00 i Sverige, är den 13:00 i Luxor.

Bästa restid

Top
Luxor ligger i söder och temperaturen kommer i april upp över 30 grader. Det är därför bäst att besöka Luxor tidigt på våren och under hösten. Staden har massor av historiska sevärdheter, som

Reselitteratur

Top
A Guide to the Tombs and Temples of ancient Luxor

Kultur och underhållning

Top
Några av de största attraktionerna i Luxor är Luxor- och Karnaktemplen, Drottning Hapshetsuts och Ramses II tempel. Alla är imponerande byggnadsverk som klart visar vilken betydelse faraonerna hade. Vid flera av templen arrangeras det ljud- och ljusshower som ger en en fascinerande inblick i Egyptens urgamla historia.

Övernattning / Hotell

Top
Övernattningsmöjligheterna är många i Luxor. Staden lever av turism varför det finns massor av hotell. Det är de stora hotellkedjorna som dominerar, men man kan också finna billigare alternativ. Beställ hotell i Luxor här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns massor av taxibilar i Luxor. Det är en god idé att avtala priset innan färden börjar.

Övrig transport

Det vanligaste transportmedlet i Luxor är bussar. De går också ut till Konungarnas dal och de tempel, som ligger lite utanför staden.

Särskilda förhållanden

Top
I Luxor liksom på andra ställen i Egypten skall man se till att stoppa undan sina värdesaker. Dessutom är det en god idé att ägna trafiken lite extra uppmärksamhet eftersom egyptierna inte går verkar bry sig så mycket om trafikreglerna.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.