Resguide till Mataram

Fakta

Top
Lokalt namn
Mexico
Invånare
20.000.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige, är den 05.00 i Mexico City.

Bästa restid

Top
Från maj till oktober är det varmt och fuktigt i Mexico, och därför blir Mexico City speciellt olidlig, för att den i förvägen kann vara klaustrofobisk. Staden är omgiven av berg, och det gör att den till tider kann vara kvävande att vistas i. En bra tid att resa i är mellan oktober och maj, där det är tort och varmt, utan att vara allt för varmt.

Kultur och underhållning

Top
Mexico City har ett brett utbjud av kulturella tillbud, och massor av gratis arrangementer. Till eksempel uppförs ofta traditionella danser framför Det Antropologiska Museum. Mexico City har också en mängd av spännande museer och byggningsvärk, och ett stort utval av teatrar och dansställen (prova att gå en tur I Zona Rosa). En tur i metron är dessutom fascinerande och också en liten skrämmande upplevning. Här får man ett intryck av, hur många männinskor 20.000.000 egentligen är.

Övernattning / Hotell

Top
Det finns hoteller i överflod i Mexico City, och de finns i alla klasser. Det finns också massor av hostels, som är en billig lösning, om man inte har något imot att bo på sovsal. Man hittar också gästhus, casas de huespedes i Mexico City. Camping är inte så populärt i Mexico, men det finns utanför staden. Beställ hotell i Mataram här

Lokal transport

Top

Taxi

Det är lätt att få en taxi i Mexico City. Man kör, i motsats till andra ställen i landet, efter taxameter. Men efter mörkrets frembrott vill några taxichaufförer inte starta taxametret. Så kan man avtala en pris.

Övrig transport

Det finns ett bra utbyggd metrosystem i Mexico City. Dessutom kör lokala bussar, som är billiga. Det kör också tåg från Mexico City till resten av landet, och det går inrikesflyg.

Särskilda förhållanden

Top
Var uppmärksam på att Mexico City är en väldigt förorenad stad. Derför kann det vara förbundet med en viss hälsofarlig risk att uppholda sig där över en längre tid. Turister är dessutom ofta utsatta för rån, så passa bra på ägendelarna.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.