Resguide till Mexikos Stillahavskust

- Välj ort -

Fakta

Top

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Man kann besöka Stillahavskusten hela året runt, och också njuta de härliga temperaturerna i alla årets månader. De bästa månader temperaturmässigt är dock från oktober till maj. Resten av året kan det nämligen bli mycket varmt och fuktigt i området.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige, är den 05.00 vid den sydliga delen av Stillahavskusten. När klockan är 12.00 i Sverige, är den 04.00 vid den centrala delen av Stillahavskusten. När klockan är 12.00 i Sverige, är den 03.00 vid den nordliga delen av Stillahavskusten.

Kultur och underhållning

Där pågår massor av fester och hallöjsa längs med Stillahavskusten.

Övernattning / Hotell

Top
Man kan inkvartera sig på ett av de dyra lyxhotellerna som ligger helt ner till de kritvita stränderna, eller man kan taga in i landet och övernatta billigare på mera ödmjuka hoteller, i gästhus eller pensioner. Det finns också camping i området. Beställ hotell i Mexikos Stillahavskust här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns massor av taxi att få tag i turiststäderna vid Stillahavskusten. Man skall vara uppmärksam på, att det inte alltid körs efter taxameter. Därför är det en bra idé att avtala en pris med chaufffören innan avresen.

Övrig transport

Det finns bra bussförbindelser mellan städerna vid Stillahavskusten. Dessutom finns det en inrikesflygplats i Acapulco. Det går också färjor, taxibåtar och snabbåtar från städer som Puerto Vallarta och Acapulco.

Särskilda förhållanden

Top
Lägg märke till att det är otroligt billigt att hyra bilar i området, för att konkurrencen är så hård.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.