Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Monastir

- Välj område -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 3 897:- Från 3 897:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Monastir
Invånare
30.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är hon 11.00 i Monastir. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är hon 12.00 i Monastir.

Bästa restid

Top
Monastir kan besökas hela året, men sommaren kan vara outhärdligt varm. Högsäsongen är juli och augusti.

Kultur och underhållning

Top
En av de bästa sätten att underhålla sig själv på är med ett besök på ett lokal café, där männen träffas över en vattenpipa, svart kaffe och ett spel backgammon. Det kommer ingen lokala kvinnor, men det är accepterat, att västliga kvinnor kommer, om de är ordentligt påklädda.

Övernattning / Hotell

Top
Det är svårt att hitta billig övernattning i Monastir. Maison des Jeunes överför busstationen är den enda möjligheten. Men om du vill betala lite mera, ser det mycket lättare ut. Medelklasshotellen finns det en del av. Det märkvärdigaste och mest intressanta hotellet i landet är Monastir Beach Hotel byggt under strandpromenaden. Ingång via en tunnel. Rent, fint och ordentligt. De dyra hotellen ligger längs stranden och är i regel reserverade för charterresor. Beställ hotell i Monastir här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns inte så många taxi, men staden är inte heller större, än att det är möjligt att se den till fots.

Övrig transport

Det finns taxi-service till och från lufthamnen 8 kilometer borta.

Särskilda förhållanden

Top
Upplev lördagsmarknaden nära busshållplatsen, där bodar och handlande fyller området. Marknaden är anmärkningsvärt lokal och utan turister.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.