Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Norra Island

- Välj ort -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Flygbiljetter t/r - Från 2 191:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Invånare
Invånarna på norra Island bor för det mesta i fiskebyarna vid kusten, men det finns också en del bondgårdar i området, och de som inte står tomma bebos av familjer.

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Islands riktiga turistsäsong sträcker sig från juni till september, och det är nog också bästa tiden att besöka norra Island. Under sommarhalvåret är det konstant dagsljus i två till tre månader, medan solen på vintern från november till januari bara tittar fram två till tre timmar per dag. På Islands nordligaste punkt, ön Grimsey, kan man se midnattsolen.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är den 10.00 på norra Island När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är den 11.00 på norra Island

Övernattning / Hotell

Top
Allmän beskrivning: Många fiskebyar på Islands norra kust kan erbjuda övernattning på hotell och campingplats. Man bör inte räkna med överdriven lyx, men det får man acceptera om man vill besöka norra Island. Beställ hotell i Norra Island här

Lokal transport

Top
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.