Resguide till Nusa Tengara

Fakta

Top
Lokalt namn
Nusa Tenggara Barat - västliga Nusa Tenggara Nusa Tenggara Timur - östliga Nusa Tenggara
Invånare
7.237.600 (1995)

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Torrtider är att föredra, särskilt juni till oktober. Öarna kan dock även besökas under regnperioden (oktober till maj) - ön är då mycket frodig, grön och inbjudande. Men alltså rätt blöt.

Reselitteratur

Lonely planet: Diving and snorkling: Bali And The Komodo Region

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige är den 19.00 på Nusa Tenggara öarna (Sommartid). När klockan är 12.00 i Sverige är den 20.00 på Nusa Tenggara öarna (vintertid).

Kultur och underhållning

Liksom överallt i Indonesien finns det gott om kultur. Dock inte lika tydlig för turisterna som på t.ex. Bali. Kulturen existerar mer i öbornas vardag. Håll ögonen öppna.

Övernattning / Hotell

Top
Antingen i bungalows eller i gästhus (penginapan och losmen), liksom i Indonesien i övrigt. I huvudstäderna finns också ett någorlunda utbud av hotell. Och igen; se rummen innan ni säger ja. Beställ hotell i Nusa Tengara här

Lokal transport

Top

Övrig transport

Lokala transportmedel är becaks, cykeltaxi, bemoer etc. Öarna i Nusa Tengara har alla vägar som löper från öst till väst och om oftast ligger längs kusterna i de lägre områdena. I Mataram på Lombok finns en större flygplats. Det finns två på Sumbawa Besar och Raba ön.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.