Covid-19 - UD:s reseinformation

Sevärdheter Sinai med det Röda Havet

Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 6 065:- Från 7 975:- -
Priserna är givna per person

Sevärdheter

Fiskeristaden Marsa Alam (Sinai med det Röda Havet)
Denna lilla fiskarstad vid Röda havet är värd att besöka om man gillar att dyka eller snorkla. Området bjuder på fantastiska koraller och fisk, men man skall se upp. Det kan finnas minor i området och det är inte alltid det har satts upp varningsskyltar. Man bör därför alltid fråga sig för först.
Kamelturer i öknen (Sinai med det Röda Havet)
Från flera av de större turistområdena är det möjligt att komma på en eller flera dagars kamelturer in i öknen. Var beredd på en stor naturupplevelse från ryggen av detta speciella riddjur.
Sinaiberget (Sinai med det Röda Havet)
Följ i Moses' fotspår till toppen av Sinaiberget. Turen upp föregår huvudsakligen på ordentliga stigar och har man bara normal kondition är det inga problem att komma upp till toppen. De flesta turerna startar i den kyliga nattens mörker och ger en en möjlighet att se soluppgången från toppen av berget.
St. Katarinas Kloster (Sinai med det Röda Havet)
St. Katarinas Kloster nära Sinaiberget är en populär attraktion. Det byggdes under trehundratalet och har genom århundraderna hyst ett stort antal pilgrimer. Är man intresserad av arkitektur och historia är det ett värt ett besök. Här ligger också ett museum i anslutning till klostret.
Ökenstaden Dahab (Sinai med det Röda Havet)
Dahab är en liten ökenstad som ligger 85 kilometer norr om Sharm El Sheik. Staden är värd ett besök, om man mest har lust till att koppla av, snorkla eller njuta av den stillsamma atmosfären. Det är mycket billigt både att bo och äta i Dahab och där ligger restaurangerna alldeles invid vattnet.

Område och stadsguider

Område: 
Ort: 
• Aswan
• Hurghada
• Kairo
• Luxor
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.