Sista minuten till Malaga

Sista minuten till Malaga

Billiga sista minuten resor till Malaga

Ovanstående priser är ett urval av de billigaste resor inom de närmaste 4 veckorna.

Res till sköna Malaga

Bedöm resmål
4,5
(171 omdömen)
En sista minuten resa till Malaga bjuder på en semester med festligt stadsliv, fantastiska och barnvänliga stränder, spännande sevärdheter och läckra restauranger.

Malaga stad – charm och fantastisk festlighet

Malaga stad är en något underskattad pärla vid Medelhavet. Många gäster flyger till Malaga, för att sedan resa vidare ut till mindre städer längs Costa del Sol. Det är lite synd, för Malaga har som stad mycket att bjuda på. Staden i sig själv är helt otroligt charmig att promenera runt i. Här finns stora, imponerande boulevarder med vackra blommor och ett bubblande folkliv. Här finns urgamla borgar med intressant historik, smala gator med gamla, slitna byggnader, som tillsammans skapar en unik atmosfär av svunna tider. I Malaga finner du naturligtvis också det världsberömda nattlivet, och speciellt runt gatorna vid Plaza de la Constitución är folket oftast på festhumör. Vid Plaza Mitjana och Plaza de Uncibay finner du Malagas unga och vackra, som lever livet och festar natten lång som om ingen morgondag fanns i sikte.

Picasso, shopping och tjurfäktning

Om man är konstintresserad så bjuder Malaga på flera fina utställningar. Här finns riktig bra konstmuseer med både modern och lite äldre konst. Speciellt populär är naturligtvis Picassos konst, då det var här i staden han föddes.

Malaga har som modern storstad också fantastiska shoppingmöjligheter, och speciellt i och vid gatorna Calle Marqués de Larios och Calle Puerta del Mar finns mycket att både se på och köpa.

När man tänker Malaga, tänker man kanske också på tjurfäktning. Det finns en mycket fin tjurfäktningsarena i staden, och du kan köpa biljetter till en föreställning vid arenans ingång när säsongen är igång (april-september). Tänk dock på att en tjurfäktning inte är något för barnen.

Malagas populära strandliv

Man kan inte komma undan solen, stränderna och havet när man besöker Malaga, och med en billig sista minuten resa hit, får du något av det bästa strandlivet som Spanien kan erbjuda.

Medelhavet är närmast klarblått här, stränderna är ljusa, breda och mycket barnvänliga, och solen bakar skönt från en molnfri himmel – vad kan man mer önska sig?

Playa de la Malagueta ligger centralt vid Malaga stad, så det är ett praktiskt ställe att besöka, om du får lust till lite avslappning, vatten och sand mellan tårna.

Hyr en bil och upplev den spanska naturen

Om du har köpt en sista minuten resa till Malaga, kan det vara en god idé att hyra en bil och köra lite utanför staden. Här kan du bland annat besöka några av de vita städerna som området är känt för.

Nära Malaga stad kan du bland annat se berget Torrecilla (1918 m högt). Det är lite av en vandringstur eller klättringstur att ta sig upp till toppen, men när du väl är uppe så väntar en bedårande utsikt, och du kan se de många vita byarna och städerna, det glittrande Medelhavet, och alla de omkringliggande kullarna och bergen.

Det är också en fantastisk upplevelse att besöka staden Ronda, som, bokstavligt talat ligger på kanten till Río Guadalevín. Ronda är en gammal morisk stad, från den tid då morerna härskade i området (från ca år 1000 till år 1450-1500). Här finns gott om är fina restauranger, och staden har även en av de äldsta tjurfäktningsarenorna i Spanien.

En av de sevärdheter du inte får missa när du är i Malaga, är den gamla moriska borgen Alhambra. Det tar lite tid att ta sig dit, men det är värt varje minut. Namnet Alhambra betyder den röda borgen och syftar på färgen på de stenar som borgen är byggd av. Alhambra har de mest fantastiska skulpturer och utsmyckningar, och borgens arabiska arkitektur ger besökaren en verklig upplevelse utöver det vanliga.

Resebolag med sista minuten resor till Malaga

Sista minuten resor med Airtours
Sista minuten resor med Escapeaway
Sista minuten resor med TripX
Sista minuten resor med Ving
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.