Charterresor  till Malaga

Charterresor till Malaga

Billiga resor till Malaga

Världsberömda Malaga

Bedöm resmål
4,5
(61 omdömen)
Ut mot det varma Medelhavet i södra Spanien, ligger det världsberömda resmålet Malaga, med sin klassiska och tillika charmiga hamnkaraktär.

Malaga fullständigt bågnar av överdådiga stränder, där vågorna lugnt väller in över den glittrande sanden. Malagas charmiga hamn bjuder på vackra solnedgångar, utsökta lokala viner, färsk fisk från havet, och delikata tapas. De kullerstensbelagda kvartersgatorna gömmer en mängd intressanta museer och gallerier.

Malaga är den ideala semesterstaden, där de flesta behov kan kombineras och tillfredställas. Malagas gamla stadsdel bjuder på gott om historiska och kulturella sevärdheter, och stränderna kontrar med avslappning och klassiskt spanskt semesterliv. Naturen bjuder på en uppsjö aktiviteter, och det berömda nattlivet gör ingen festglad besökare besviken. Med en billig charterresa till det soliga Malaga kan varje resenärs drömsemester gå i uppfyllelse.

Malaga stad
Livet i Malaga fokuseras i huvudsak på stränderna och den vackra hamnen, där kaféer, butiker och strandpromenaden fyller luften med härlig stämning, liv och glädje. Det senaste åren har Malaga genomgått en blomstrande utveckling, och i dag är staden ett utomordentligt exempel på det moderna, varsamt uppblandat med det traditionella, klassiska Spanien.

Från historisk tid finner man den enastående katedralen i Malagas centrum, som aldrig blev riktigt färdigställd, på grund av att de involverade var oeniga om dess arkitektoniska struktur. I dag är den därför en brokig blandning av olika stilar. På toppen av Malaga - bokstavligen talat - finner man ett historiskt och unikt exempel på hur den arabiska kulturen har påverkat Malaga: det överdådiga slottet Castillo de Gibralfaro.

Malagas folkliv
På stränderna, i hamnen och runt de små mysiga kvartersstråken finner man ett hav av eleganta, klassiska och plånboksvänliga tapasbarer. De flesta av dem serverar gratis tapas med de två första drinkarna, vilket speciellt brukar uppskattas av resenärer med begränsad budget. Om kvällarna fylls tapasbarerna med glada människor, livlig musik och rikligt med vin, och det folkliga festande startar så smått.

På de kritvita sandstränderna i Malaga finner man gott om aktivitetscenter, där man enkelt kan boka dykning och andra vattensporter – bara en ingrediens i det som gör Malaga till ett paradis för semesterfirare.
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.