Sista minuten till Chania

Sista minuten till Chania

Sista minuten till Chania, Grekland

Bedöm resmål
4,6
(194 omdömen)
Chania, även kallad Hania, är den näst största staden på ön Kreta, och här bor omkring 55 000 invånare. Stadens historia går ända tillbaka till tidiga medeltiden, då de första människorna slog sig ned på ön. I dag består Chania av en gammal stadsdel, rik på historia och äldre byggnader, och en nyare stadsdel där man mestadels finner kontorsbyggnader.

Maten på sista minuten

Det är generellt inte speciellt dyrt att gå ut och äta i Grekland, i förhållande till Sverige. En god middag bestående av en grekisk sallad, moussaka och en öl kostar ca 85 kr. Av lokala specialiteter kan nämnas: Saganaki (friterad ost), stifado (gryträtt med kött), tzatziki (yoghurt, gurka och vitlök), dolmades (vinbladsrullar med ris) och tirokroketter (ostkroketter).

Lunchen kan man med fördel njuta på den venetianska hamnpromenaden i den gamla stadsdelen. Avsluta gärna den varma eftermiddagen med en Frappé (iskaffe), som svalkar och friskar upp.

Strand och väder i Chania
Den bästa och mest barnvänliga sandstranden (Nea Chora) ligger ca 2 km väster om Chania. Mot öster finner man flera stenstränder, och det går bra att åka med kommunaltrafiken i båda riktningar.

Vädret är generellt sett bra, speciellt med svenska mått mätt, och om sommaren ligger temperaturen på omkring 30-35 grader. Emellanåt bryts det vackra vädret av åska, men det varar sällan länge.

Chanias grekiska aktiviteter
Det finns massor av aktiviteter att uppleva i och runt Chania, och speciellt sådana som sker utomhus. Bland några populära alternativ kan nämnas jet-ski, parasailing och beachvolley. Missa inte heller en shoppingtur i stadens centrum, eller en tur i torghallen, Agora, där du bland annat kan köpa färska oliver, kryddor, lokala matspecialiteter och drycker.

Är du intresserad av historia, finns också en hel del museer runtom i staden. Dessutom finns möjlighet att till exempel besöka öns äldsta moské, och flera andra historiskt intressanta byggnader.

Hyr en bil och kör på upptäckt i bergen och beundra den vackra naturen – men se upp för frigående getter! Nattlivet i Chania är relativt stillsamt men ändå underhållande, speciellt i början på säsongen. Mot slutet av sommaren flyttar festandet ofta ut till Platanias.

Resebolag med sista minuten resor till Chania

Sista minuten resor med Apollo
Sista minuten resor med Escapeaway
Sista minuten resor med Mixx Travel
Sista minuten resor med TripX
Sista minuten resor med TUI
Sista minuten resor med Turkietresor.se
Sista minuten resor med Ving
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.