Charterresor  till Chania

Charterresor till Chania

Billiga resor till Chania

Besök härliga Chania

Bedöm resmål
4,6
(62 omdömen)
I det härligt varma Medelhavet ligger den blomstrande och tillika vackra ön Kreta. På öns norra del ligger den tveklöst mest speciella, annorlunda och överraskande staden; Chania. Den är en av många städer som har fått epitetet Österns Venedig, vilket i det här fallet bland annat beror på den extraordinära hamnen med sin vackra hamnpromenad, och sina små, mysiga gator fulla av gemytliga kaféer. Här finns också ett bra utbud av restauranger och butiker, och de venetianska husfasaderna gör bilden av det perfekta resmålet komplett.

Chania är både vacker, varm, festlig, överraskande, och ändå är den så mycket mer än en typisk grekisk stad. Om kvällen, när solens ljusröda sken byts ut mot de gamla lyktorna i hamnen, vaknar staden upp ur sin slumrande lur och blir till ett fantastiskt virrvarr av musik, mat, vin, dans och gemenskap. Chania är i sin själ ungdomlig och livlig, men samtidigt en mycket barnvänlig stad, mycket tack vare den vänliga lokalbefolkningen.

Chanias speciella karaktär
Chania är som regel solig, livlig och välbesökt hela året runt. Staden bjuder på en mängd hotell i alla prisklasser, och här finns också en hel del vandrarhem där unga från hela världen träffas och njuter av Chanias speciella atmosfär. Från staden är det inte långt till de kilometerlånga, glittrande sandstränderna, där man kan snorkla, dyka, bada eller bara vara. Det brokiga, vackra landskap som omger Chania är fyllt till bredden med färgglad flora och är perfekt för dig som gillar att vandra eller cykla.

Staden är uppdelad i två stadsdelar, där den gamla stadsdelen är centrerad kring den vackra hamnen, och den nya stadsdelen sträcker sig längre inåt landet. Den gamla stadsdelen är fylld av små, charmiga gator, där man kan äta gott till humana priser på traditionella grekiska tavernor, besöka på små gallerier, eller upptäcka något av stadens museum.

I den nya stadsdelen finner man de mer moderna restaurangerna och butikerna, som utan tvivel är värda ett besök. Här finner man också de flesta barer och nattklubbar – populära både bland lokalbefolkningen och bland de tusentals resenärer som varje år besöker Chania.

Med en charterresa till Chania tar man enkelt med familjen eller vännerna till en av Greklands mest speciella städer.

Charterbolag med charterresor till Chania

Billiga charterresor med Apollo
Billiga charterresor med Escapeaway
Billiga charterresor med Mixx Travel
Billiga charterresor med TripX
Billiga charterresor med TUI
Billiga charterresor med Turkietresor.se
Billiga charterresor med Ving
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.