Sista minuten till Kreta

Sista minuten till Kreta

Kreta är ett fantastiskt resmål ...

Bedöm resmål
4,6
(227 omdömen)
Om du letar efter sista minuten resor till Kreta, så har du kommit till det rätta stället!

Här på Travelmarket.se har vi samlat erbjudanden från alla de svenska bolagen, så det enda du behöver göra för att hitta din perfekta sista minuten resa är att använda vår sökmotor.

Om du i förväg vet exakt vilket datum du vill iväg på någon av de många lockande sista minuten till Kreta, så rekommenderas det att välja flexibel avresa med +1 dag. På så sätt får du bara fram resultat med avresa på det datumet du har angivit och en dag framåt.

Kreta är geografiskt den största ön i hela Grekland, och samtidigt en av Medelhavets största öar. Öns natur domineras av bergen, varav flera är över 2 000 meter höga.

Trots de många turisterna är livnäringen i huvudsak fortfarande lantbruk. Klimatet är perfekt för att odla oliver, citrusfrukter och druvor.

Sista minuten resor till Kreta är normalt resor som lockar extra mycket, bland annat tack vare öns härliga och varma medelhavsklimat. Därför spenderar också många resenärer sin semester med att ligga och dåsa i solstolen på stranden. Det kan emellertid varmt rekommenderas att åka en tur till någon av de många charmiga städer och byar som finns på ön.

De största städerna ligger ut mot havet på Kretas norra sida. Öns huvudstad är Iraklio, eller på svenska Heraklion, där det bor ca 115 000 invånare, och här finns därför gott om folkliv, massor av butiker, och en mängd restauranger och barer.

Speciellt under högsäsongen är det verkliga antalet invånare inklusive turister mycket högre än 115 000, vilket gör att Heraklion ofta upplevs som en mycket större stad än vad den egentligen är.

Det är absolut också värt att spendera en dag eller två i Chania, som med sina 50 000 invånare är en något mindre stad, men absolut inte tråkig av den anledningen.

Chania, eller Hania på grekiska, är uppdelad i två stadsdelar. Den ena stadsdelen är den så kallade nya stadsdelen, där man finner den berömda och mycket omtalade inomhusmarknaden. Här finner man också kontor, banker och massvis med andra företag och butiker.

Det är för många en oumbärlig del av att vara på semester, att man kan få tillfredsställa sin shoppinglust, och det får man säga är mer än möjligt i just Chania. Den gamla stadsdelen ligger i den venetianska hamnen, och här den grekiska charmen på sin absolut högsta nivå. Gatorna är smala och trånga, och arkitekturen är verkligen helt unik – ett resultat av många främmande kulturers inverkan.

Både Heraklion och Chania är med andra ord väl värda ett besök när du besöker Kreta. En bra början till en oförglömlig semester är att söka efter sista minuten resor till Kreta i vår sökmotor.

Vi hoppas att du finner en resa som matchar just det du letar efter.

Travelmarket.se önskar dig en riktig skön semester!

Resebolag med sista minuten resor till Kreta

Sista minuten resor med Amisol Travel
Sista minuten resor med Apollo
Sista minuten resor med Detur
Sista minuten resor med Escapeaway
Sista minuten resor med Mixx Travel
Sista minuten resor med TripX
Sista minuten resor med TUI
Sista minuten resor med Turkietresor.se
Sista minuten resor med Ving
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.