Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Södra Tunisien

- Välj område -

Fakta

Top

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Sommaren är absolut en dålig tidspunkt att uppleva Sahara. Det är ett av världens värmaste områden och ofta över 50 grader. Vintern är den bästa tidspunkten.

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är hon 11.00 i Sydtunisien. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är hon 12.00 i Sydtunisien.

Övernattning / Hotell

Top
Ju längre bort man kommer från sandstranden, ju färre lyxhotell byggs. Men i de flesta af de sydtunisiska städerna finns det utmärkta medelklasshotell. Möjligheten för billiga övernattningsmöjligheter ökas i takt med, att de dyra försvinder. Därför är denna region ett bra semesterställe, om du reser med en begränsad budget. Samtidigt är det det mest främmadartade området. Beställ hotell i Södra Tunisien här

Lokal transport

Top

Övrig transport

Lokala bussar förbinder städerna och kan stoppas på vägen. Det finns också snabba deltaxi, som kör mellan städerna, när de är fyllda. Undvik middagshettan, då är det ingen, som reser. Det är normalt, att lifta i denna region, och det förväntas att man ger dinarer tillsvarende busspriset.

Särskilda förhållanden

Top
Kom ihåg att dricka mycket vatten i öknenregionerna, också även om du inte är törstig. Kroppen behöver det. Sockerhaltiga vätsker är också bra, då kroppen använder mera energi för att vara välfungerande. Lägg likaså extra salt på din mat.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.