Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Sousse

- Välj område -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 3 897:- Från 3 897:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Sousse
Invånare
250.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är hon 11.00 i Sousse. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är hon 12.00 i Sousse.

Bästa restid

Top
Sousse kan besökas hela året runt. Sommaren är outhärdligt het och inbjuder bara till jakten på en mörkare hudfärg. På sommaren är priserna högst, fyllt med turister och en del hotell är överfyllda. Vår och höst är ideella med färre gäster och behagligare temperaturer. Vintern är likaså bra, vattnet 15 grader och luften 19.

Kultur och underhållning

Top
Bonaparte Karaoke Pub är ett livligt ställe särskilt på lördagen. De största diskoteken är Maracana och Samara King. Casino Caraibe är öppet mellan 12.00 och 05.00, kom ihåg pass (över 18), där finns dock ingen dresscode. Fråga lokala om äkta tunisiskt nattliv med magdans och hög musik.

Övernattning / Hotell

Top
De billigaste hotellen finns i medinan med Hotel de Paris som favoriten. Lyxhotell ligger i strandkanten och så långt ögat räcker. Om du inte är en del av en grupptur (men på egen hand) bör dessa undvikas, om du inte tycker om att vara tillsammans med horder av turister. De flesta lyxhotellen är bokade hela sommaren. Det största är det 5-stjärnade Hotel Orient Palace med tre simbassänger, tennis, fitness, disko och äkta internationell stämning. Beställ hotell i Sousse här

Lokal transport

Top

Taxi

Det finns nog tillräckligt med taxi, och det är det lättaste sättet att ta sig runt i staden. Taxi är billiga.

Övrig transport

Det finns lokala bussar, som kör runt i Sousse. Likaså finns det bussar, som kör till de flesta större städerna i Tunisien. Det finns taxi till lufthamnen, som ligger 12 kilometer från staden. Det finns ett minitåg, som kör fram och tillbaka på huvudgatan.

Särskilda förhållanden

Top
Tåler du inte synet av turister och vill uppleva något mera lokalt tunisiskt, kan det inte rekommenderas att åka till Sousse. Vill du gärna ha färg och önskar att vara i omgivningar, som påminner om den västliga världen på en varm dag, är detta det rätta stället.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.