Resguide till Sulawesi

Fakta

Top
Invånare
11 552 917 (1985)

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Om du skall dyka eller dåsa på stranden är torrtider att föredra, särskilt juni till oktober. Sulawesi kan också besökas under regnperioden, oktober till maj. Ön är då mycket frodig, grön och inbjudande. Den bästa tiden att besöka Rantepao är mellan mars och maj. Juli och augusti är högsäsong.

Reselitteratur

Sulawesi Seas: Indonesia´s Magnificent Underwater Realm

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige är klockan 19.00 på Sulawesi. (Sommartid) När klockan är 12.00 i Sverige är klockan 20.00 på Sulawesi. (Vintertid)

Kultur och underhållning

Toroja-folket har en rad ceremonier, bland annat i förbindelse med en släktings död. Det är en energisk ceremoni med sång, dans, tuppfäktning och mycket mer. Turister kan blir inbjudna till dessa ceremonier. Kom ihåg att uppträda med respekt, hellre överdrivet än för lite.

Lokal transport

Top

Taxi

Det kan vara svårt att få tag i taxi, men det går. Avtala priset i förväg.

Övrig transport

Liksom i övriga Indonesien. På den sydvästliga halvön finns det någorlunda vägar mellan de viktigaste städerna. På andra ställen är vägnätet i stort sett begränsat till de lågt liggande kustområden. De viktigaste flygplatser finns i följande städer; Makasar, Manado, Gorontalo, Kendari, Poso och Palu.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.