Resguide till Sumatra

Sumatra är den näst största ön i Indonesien. Sumatra genomskärs av ekvatorn och kan skryta med outforskade djungelområden, vulkaner och en rad naturparker, varav Gunung Leuser National Park är den mest kända. Där finns tigrar, orangutanger, myrslokar och elefanter för att bara nämna de mest spektakulära djuren. Sumatra kan även briljera med att vara hemort för värdens största blomma; raflesian som kan bli nästan en meter hög. Turister kan uppleva Lake Toba, Nias Island, Medan, Bukkittingi samt en rad härliga stränder längs östkusten. Sumatra har alltså den utmärkta kombination som resande ofta efterfrågar: Natur och Kultur.

Fakta

Top
Lokalt namn
Sumatra
Invånare
35.835.000 (1988) Antalet är i dag minst 40 miljoner

Reseförberedelser

Top

Bästa restid

Den bästa tiden för ett besök är normalt under torrtider, som infaller mellan maj och oktober. Det är fortfarande mycket varmt, men värmen är övervägande torr och därmed mer behaglig.

Reselitteratur

Indonesia - a travel survival kit Footprint Sumatra Handbook: The Travel Guide Orangutangs: Wizards of the Rain Forest

Lokala förhållanden

Top

Tidszon

När klockan är 12.00 i Sverige är den 18.00 på Sumatra. (Sommartid) När klockan är 12.00 i Sverige är den 19.00 på Sumatra. (Vintertid)

Kultur och underhållning

I de större städerna är nattlivet utmärkt, men det är inte det som lockar i på Sumatra. Åk hellre ut på landet. Och så finns det en mängd kulturella upplevelser som frestar. Det är särskilt de traditionella ceremonierna och föreställningarna som är populära. I Medan kan man se föreställningar på Taman Budaya.

Övernattning / Hotell

Top
Urvalet är liksom i resten av Indonesien tämligen varierat och rikt. Särskilt i de större städerna, som Medan och Bengkulu i sydväst, finns det många både stora och små hotell. I Medan ligger de billiga övernattningsställena centralt i och kring vägen Jalan Semarang. Beställ hotell i Sumatra här

Lokal transport

Top

Taxi

I de större städerna är det inte något problem att få tag på taxi.

Övrig transport

Vägarna är okej i nordöstra Sumatra, i Padang-höglandet och södra Sumatra. På andra ställen sker transporten på djungelstigar, bergstigar och på floder.
Reseerbjudanden
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Resesökmotorn Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.
Travelmarket använder cookies till statistik, igenkänning m.m. Visa mer information. OK