Covid-19 - UD:s reseinformation

Resguide till Tunis

- Välj område -
Resetyp Stockholm Göteborg Malmö
Charter (flyg+hotell) Från 3 897:- Från 3 897:- -
Priserna är givna per person

Fakta

Top
Lokalt namn
Tunis
Invånare
1.500.000
Tidszon
När klockan är 12.00 i Sverige (sommartid), är hon 11.00 i Tunis. När klockan är 12.00 i Sverige (vintertid), är hon 12.00 i Tunis.

Bästa restid

Top
Högsäsongen är sommarmånaderna juli och augusti, där horder av européer reser till Tunisien. Men de flesta kommer tyvärr inte längre än till semestercenterna i söder. Den bästa tidspunkten för att besöka Tunis är på våren och hösten, då sommarvärmen inte inbjuder till vandring i staden och utforskning av denna.

Kultur och underhållning

Top
Utöver biografer är det möjligt att tillbringa kvällarna i tunisisk miljö på vissa restauranger, där den tunisiska måltiden intages till musik och traditionell dans. Prova Restaurant MRabet eller Restaurant Almazar. Nattklubben Cabaret Protiniére är en typisk mellanöstlig nattklub med magdans, sång, män med mustasch, tillrökta lokaler och whisky. Det finns på film, det finns i Tunis.

Övernattning / Hotell

Top
Tunis har ett stort urval av övernattningsmöjligheter i alla priskategorier. Från ungdoms hostels i gamla atmosfäriska palats till hypermoderna och lyxiga 5-stjärniga hotell. De billigaste hotellen finns i medinan. Medelklasshotell är som oftast gamla franska hus från 30-talet och 40-talet. Tunis över 20 lyxhotell finns både i själva staden och vid strandkanten. Beställ hotell i Tunis här

Lokal transport

Top

Taxi

Du kan ta dig runt ovanligt billigt i taxi i Tunis. Det enda problemet är, att det inte finns så många, så ibland får man vänta. Ett bra ställe att hitta en taxi är vid huvudstationen, eller låta hotellet boka en. Det finns deltaxi "louage", som ett bra alternativ till bussarna i stort sett alla städer.

Övrig transport

Gamla franska TGM tåg kör till förstaden och vattnet i trevliga nyrestaurerade vagnar. Tunis har också en metro, som fungerar oklanderligt. Självklart kör det också bussar runt i staden. Rutten kan läsas vid hållplatserna och på bussarna.

Särskilda förhållanden

Top
De flesta turisterna är bara på dagsutflykt till huvudstaden från semesterställen, vilket är rätt synd, då det finns upplevelser i staden för flera dagar. Inblicket i en arabisk vardag, Bardo-muséet i lugnt tempo, café besök och den spännande medinan.
Reseerbjudanden
Hitta billiga resor till hela världen
Prisjämförelsesajten Travelmarket.se söker bland fler än 1000 hemsidor för att hitta de bästa och billigaste resorna till dig.